Njut av

Morsomme aktiviteter i naturen

3 minuters läsning

Foto:

Pixabay

Aktiviteter i naturen rundt Årjäng

Årjäng kommune har noe å tilby besøkende i alle aldere. Stedet har et stort utvalg av morsomme aktiviteter i naturen, som blant annet padling, ridning, vandring, cykling og golf

Årjäng ligger i det naturskjønne og sjørike landskapet sydvest i Värmland, kun 30 minutter fra grensen til Norge

Vinteraktiviteter i Årjäng

Padling og vandring

Dalslands-Nordmarkens sjøsystem er et naturområde på nesten 10 000 kvadratkilometer med utallige sjøer og elver, som er knyttet sammen via Dalsands Kanal. Området strekker seg fra nord i Dalsland og opp til Årjängs kommune. Dalsland-Nordmarken er et av Europas fineste vannsystem med ren luft, friskt vann og vakker natur. Her venter glitrende innsjøer og elver, vel egnet for kano- og kajakkturer. Utforsk området til vanns og ta deg fordi små øyer og odder. Underveis venter koselige leirplasser på deg, hvor du kan oppleve naturens stillhet i fred og ro. Tilpass turen til ønsket lengde og vanskelighetsgrad, her er mulighetene mange. Midt i sommersesongen kan det være en del trafikk på sjøene, så vil du oppleve området i ro og mak, anbefales det å ta turen utenfor sesong.  

Leirplassene i Dalsland-Nordmarken er holdt under oppsyn av tilsynsmenn som holder plassene ved like og sørger for rydding, ved og hjelp med spørsmål. Tjenesten finansieres av en avgift for besøkende på 65 kroner per døgn, per person. 

I Glaskogen strekker det seg milelange vandrings- og kanoruter, for både korte og lange turer. Her kan du finne en rolig plass for fisking eller en svømmetur. Det er ingen risiko for trengsel i skogen, reservatet er på hele 28 000 hektar, med ca. 30 mil med vandringsstier.

Les mer:

Vandring ved glitrende innsjøer

Paddling i Lennartsfors

Årjängs GK

Golf

Årjängs Golfklubb er en 18 hulls bane som ligger vakkert til ved Svensbysjön. Golfbanen er designet av Peter Nordwall, som er kjent for sine varierte og vel tilrettelagte greener. Fullverdige medlemmer i Nordvall-baner spiller for halv greenfeeavgift. Banen er kupert og i restauranten like ved, tilbyr de vellaget mat som du kan avslutte en golfrunde med. Golfklubben samarbeider med en rekke overnattingsalternativer i nærheten, og her kan du både bo på hotell, vandrerhjem, en togvogn eller i bobil og campingvogn.

Les mer:

Upplevelser fran sykkelsetet

I Årjäng kryr det av små, fine grus-og landeveier som er perfekte hvis du vil utforske omgivelsene på sykkel. En fantastisk nyhet for 2021 er at Sveriges fjerde nasjonale sykkelrute,som passerer gjennom Årjäng kommune, er lansert! Den splitter nye, 350 kilometer lange Unionsleden, strekker seg fra norske Moss til svenske Karlstad. Ruten er unik på mange måter, men fremfor alt erUnionsleden den eneste av Sveriges nasjonale sykkelstier som faktisk er internasjonale! De syv forskjellige strekningene av Unionsleden tilbyr variert sykling fylt med severdigheter, utfluktsmål og et rikt utvalg av aktiviteter. Strekningen kombinerer vakker natur med koselig overnatting og mange opplevelser underveis.

Unionsleden – sykling i Sverige og Norge

Dresinsykling på de Vackra Vyernas Järnväg 

En annen og annerledes måte å utforske omgivelsene med pedaler er en dresintur mellom Årjäng og Bengtsfors. Den gamle jernbanelinjen er litt over 50 kilometer lang, og du kan sykle på skinnene hele eller deler av den. Etter omtrent halve distansen kommer du til Gustavsfors, hvor det er overnattingssteder og restauranter. Her kan du også bytte transportmiddel fra dresin til kajakk, for litt variasjon.

Les mer:

Ridning

I naturen rundt Årjäng er det mange vakre plasser som kan oppdages fra hesteryggen. Bli med på ridetur langs vann, skog og stier, og opplev Årjängs vakre plasser i samspill med det mektige dyret. En ridetur i naturen er perfekt å kombinere med en utendørs lunsjpause eller fika, mens hestene får seg en pust i bakken. Er du ekstra tøff, kan du også å bade med hestene i vannet. Flere aktører i Årjäng tilbyr også turer med hest og vogn.

Les mer:

Fler aktiviteter og overnatting finner du her: