Boenden i Arvika

Boenden i Arvika

I Arvika har du nära till naturen och vattnet nästan oavsett var du väljer att bo. Ta in på ett av våra trevliga hotell som finns både centralt i staden och på landsbygden, på något av de mysiga vandrarhemmen eller njut av en avkopplande vistelse i våra ombonade stugor. Gillar du campinglivet så kommer du säkert att trivas på våra fina camping- och ställplatser.

Hotell

I Arvika har du flera mysiga hotell att välja mellan. Bo bekvämt i centrum med närhet till tågstation, affärer och restauranger. Där hittar du Scandic Hotel, Clarion Collection Hotel Bristol, Hotel Arkaden och Hotel Jennys. Fördrar du att bo på landet finns det familjevänliga hotellet Guesthouse Eleven B & B eller det charmiga LifestyleStay Hotel Hagegården – båda utanför Arvika, nära naturen.

Hos mysiga Guesthouse Eleven finns alltid mycket gott på menyn!

Scandic ligger centralt mitt i staden med närhet till shopping och restauranger.

Stugor och rum

Arvika Turistbyrå förmedlar flera stugor och rum runt om i kommunen, de allra flesta med närhet till vatten och vacker natur. Du kan även boka din semesterstuga genom stugföretaget Novasol. Vi har samlat de Novasol-stugor som finns i Arvika så att du lätt kan hitta din favorit.

Det finns många mysiga privatstugor att hyra i Arvika. På bilden ser du Arvika 7.

På vår sida finner du även semesterhus från stuguthyrningsföretaget Novasol. Bilden visar sjöboden till S45846.

Camping

I Arvika har du fem fina campingar att välja mellan, alla med sin egen charm! Bo centralt nära staden på kommunens största camping – familjevänliga Ingestrands Camping. Njut av Solnedgången vid Sölje Camping nära Glaskogens Naturreservat. Spela discgolf på Treens Camping i Arvikas norra delar, eller testa fiskelyckan vid Fiskevik Camping.

En av Sveriges få vildmarkscampingar, Glaskogens Vildmarkscamping, hittar du i hjärtat av Glaskogens Naturreservat. På den natursköna campingen campar du med husvagn eller husbil på din egen lilla naturtomt med grillplats. Läs mer om de olika campingarna i vår artikel Campingglädje i Arvika.

På Ingestrands Camping finns en mängd stugor i olika storlekar att välja mellan.

I Glaskogens Naturreservat hittar du en av få vildmarkscampingar i Sverige.

Ställplatser

Är du på semester med husbil? I Arvika hittar du flera fina och natursköna ställplatser, de flesta belägna alldeles vid vattnet. Det finns även platser centralt nära den mysiga stadskärnan där du kan shoppa och njuta av fika och restaurangbesök. Läs vår artikel om ställplatser i Arvika och hitta just din favoritplats.

Det finns flera fina ställplatser runt om i kommunen.

Du hittar 12 st fina ställplatser i Arvika Småbåtshamn med närhet till stadens centrum.

Vandrarhem

Söker du ett enklare boende finns flera trevliga vandrarhem att välja mellan. Bo centralt i staden på Go to Sleep, eller kombinera vistelsen med en kanottur hos Sandvikengården i Edane. Ta in på Brunskogs Vandrarhem och testa den lokala rätten Nävgröt & Fläsk på Brunskogs Hembygdsgård, eller stanna en natt på Bruksgården i Glava Glasbruk och upptäck den historiska miljön och Glaskogens Naturreservat.

Vandrarhemmet Go to Sleep hittar du i centrala Arvika med närhet till shopping och restauranger.

Från Bunskogs Vandrarhem har du nära i till Brunskogs Hembygdsgård där det bland annat finns sommaröppet café, smedja, keramikverkstad och handelsbod.

Unika boenden

Gör din vistelse i Arvika lite extra speciell och välj ett unikt boende. Bo i en stuga uppe bland trädtopparna, avskilt i glamping-tält i storslagen natur under nästan bar himmel eller på granbädd i en koja så som kolare bodde förr i tiden.

Happie Camp erbjuder flera glamping-stugor i Arvika.
Foto: Roya Sarvestani

Camping och lyx kombinerat! Happie Camp är det bästa av två världar.
Foto: Roya Sarvestani