Vandra i Arvika

Foto:

Per Eriksson

Vandra i Arvika

Snöra på dig vandringskängorna och upplev Arvikas fantastiska natur! Vandra genom djupa skogar, förbi glittrande vattendrag och härliga utsikter. Här är du alltid nära naturen och många mil vandringsleder väntar på att bli upptäckta.

Låt oss guida dig genom valet av vandringsled. I denna artikel lyfter vi fram våra favoriter – alla i varierande svårighetsgrad och längd. Behöver du mer information eller en karta? Vi på Arvika Turistbyrå hjälper gärna till och du är varmt välkommen at kontakta oss med dina frågor!

Vilken led är rätt för mig?

I Arvika hittar du ett stort utbud av vandringsleder – allt från kortare turer nära stan till veckolånga turer i vildmarken! Här finns något att välja bland för både nybörjaren och experten. I artikeln nedan presenterar vi våra favoriter och garanterar att det finns något för alla.

Gallberget

Utsikten från Gallberget är magisk!
Leden hittar du vid Jössestugan vid sjön Racken, strax norr om Arvika.

Glaskogens Naturreservat

Glaskogens Naturreserat är en fantastisk vandringsdestination med över 30 mil vandringsleder i storslagen natur! Glaskogen är Värmlands största naturreservat omfattande 28 000 ha och består till störst del av skogsmark av vildmarkskaraktär. En femtedel av dess yta består av vatten och inom reservatet skiftar höjderna mellan 110 och 300 m ö h.

Vandringslederna varierar från rundturer för några timmar till veckolånga turer med övernattningsmöjligheter i vindskydd, övernattningsstugor eller vid lägerplatser. För att övernatta i vindskydden och i stugorna, och för att använda sig av lägerplatserna, krävs Glaskogskortet. Kortet samt en detaljerad karta över området med vandrings- och kanotleder, vindskydd med mera finns att köpa på turistbyråerna i Västra Värmland, på Informationscentralen i Lenungshammar, Din X-macken i Glava samt online på Glaskogens hemsida. I Lenungshammar finns sommartid en informationscentral med camping, minibutik, café, kanot-, båt- och cykeluthyrning samt serviceanläggning med dusch- och tvättmöjligheter.

Packa picknickkorgen

Det är något alldeles speciellt att fika ute i naturen!

Vandringsfolder

Ladda ner vår vandringsfolder Vandra i Arvika fylld med inspiration och tips på leder! I den har vi samlat många av vandringlederna i kommunen tillsammans med kartor och information. Upptäck favoriter så som Södra Gunnarskogsleden och Jössestugan. (Kartan fungerar utmärkt som inspiration, men för vissa leder kan närmare kartor behövas.)

Upptäck alla leder

Att upptäcka naturen till fots är att upptäcka den med alla sinnen. Doften av mossa och granris, vindens sus i trädkronorna och underbara vyer. Ta en titt på alla leder och hitta just din favorit!

Stor variation

Nybörjare eller expert – här finns leder för alla!