Upptäck Arvika

Arvika på en dag

2 minuters läsning

Foto:

Per Eriksson

Arvika på en dag

Har du endast en dag att spendera i Arvika och är osäker på hur du ska få ut mesta möjliga av denna idylliska stad? Oroa dig inte! Vi har tagit fram ett förslag på schema som ser till att du får med dig det allra bästa.

Börja dagen

på Arvika Fordonsmuseum. Nostalgi på hög nivå! Blänkande krom på bilar, mc, cyklar och till och med vedspisar.

Fortsätt med konst på vackra Rackstadmuseet, det är bra för alla sinnen! Missa inte Oppstuhage, den nu återställda ateljé där makarna Christian Eriksson och Jeanne Tramcourt bodde. Christian Eriksson verkade som skulptör och bodde i Oppstuhage mellan 1894 och 1898.

Lunch eller fika?

Caféstaden Arvika har mycket att bjuda på. Nostalgiska caféer, trendiga restauranger eller varför inte en picknick i den grönskande stadsparken. Se här för en översikt över Arvikas mat- och fikamöjligheter. 

Arvika Fordonsmuseum är ett måste för den motorintresserade!

Se fantastisk lokal konst på Rackstadmuseeet.

Elins Bakgård erbjuder god fika och lunch, men också supermysig atmosfär!

Efter lunch

är det dags för en stadsvandring. Strosa runt och upptäck ditt Arvika med spännande affärer, muralmålningar, statyer och fina miljöer. Rutnätet som staden anlades efter gör den lätt att hitta i. Folder med stadsvandring finns på Turistbyrån.

Dags för utflykt!

Två mil söder om Arvika ligger berömda Klässbols Linneväveri. Här kan du se hur linet vävs till vackra dukar och du kan handla i fabriksbutiken. Är du fikasugen finns mysiga Kaffekvarnen intill (öppet sommartid).

Tillbaka i Arvika

kan du luta dig tillbaks mot skulpturen Fågelmannen på torget. Avsluta dagen med en god middag med utsikt över Kyrkviken och dagen är fulländad.

….och efter en god natts sömn kanske du vill upptäcka mer av Arvika i morgon!

Klässbols Linneväveri

Klässbols Linneväveri är kunglig hovleverantör och väver även dukar och servetter till Nobelfesten.