Cykla i Arvika

Biking Värmlandleder i Arvika

3 minuters läsning

Foto:

Erik Hallgren

Biking Värmlandleder i Arvika

Svårighetsnivåer – hitta rätt led för dig

Cykellederna är indelade i olika färger som beskriver den tekniska svårighetsgraden där ledens underlag, hinder, bredd och branthet bedöms. Det är en sammanvägd bedömning av hela leden som avgör graderingen. Ledbeskrivningen visar en ungefärlig andel av ledens olika svårighetsgrader och underlag.

Grön: Led utan större svårigheter på mestadels grusvägar, traktorväger eller släta ofta breda stigar.
Blå: Som grön men med stora inslag av lättcyklade stigar. Något mer teknisk och brantare.
Röd: Innehåller stora inslag av tekniska partier, kan ha mycket rötter och sten, och har brantare backar än blå led.
Svart: Mycket tekniska passager, brant uppför och utför, större rötter och stenar, hopp och oväntade hinder.

Södra Gunnarskogsleden

Här bjuds det på vacker utsikt!

Motionären

Motionären är en 3,1 km lång, lättcyklad led som löper 100% på motionsspår. Sten och rötter finns till en början av spåret, men avtar efter ca 300 m. Startplatsen är vid Jössefors idrottsplats. Leden är en grön, kvalificerad Biking Värmlandled och är väl markerad med tydliga Biking Värmland skyltar.

Koppsängsleden

Koppsängsleden, ca 5 km väster om Arvika, är en 6,1 km lång, teknisk led med mycket inslag av sten. Leden har korta men krävande stigningar och varierande hinder och bjuder på fina vyer över Glafsfjorden. Startpunkten är vid Jössefors idrottsplats och leden är en röd, kvalificerad Biking Värmlandled som är markerad med tydliga Biking Värmland skyltar.

Sjönära

Passa på att ta ett dopp i någon av sjöarna och tjärnen du passerar.

Högerudsleden

En 4,5 km lång cykelled som för dig genom fin natur i Högerudstrakten, söder om Arvika. Den startar vid ”Sydstugan” mellan Högerud och Prästhög, nära The Sheep Inn B&B. Leden är en blå, kvalificerad Biking Värmlandsled och väl skyltat med Biking Värmland skyltar.

Leder vid Ingestrand

I Ingestrandsområdet, ca 3 km söder om Arvika, finns ett flertal stigar som är lämpliga för MTB-cykling. Sammanlagt är ca 5 km kvalificerade Biking Värmlandleder och dessa är väl skyltade. Startpunkten är nära parkeringsplatsen vid Ingestrands badplats. Ingestrandsbanan på ca 1 km är en blå maskinbyggd led, resten av ledsystemet är röda leder.

Kuperat underlag

Här finns både lätta och utmanande leder.

Södra Gunnarskogsleden

Södra Gunnarskogsleden är en kombinerad cykel- och vandringsled på ca 23 km som leder dig genom fin natur och förbi intressanta platser i Gunnarskogstrakten, norr om Arvika. Den startar vid Larstomta Vandrarhem i Gunnarskog och passerar bl a Gunnarskogs Hembygdsgård, Rövarstenen, kolarkojorna vid Korstjärnet, flera vindskydd och Ryggestadbergets utsiktstorn. Leden är en röd, kvalificerad Biking Värmland led och är märkt med tydliga Biking Värmland-skyltar.