Upptäck Arvika

Campingglädje i Arvika

3 minuters läsning

Campingglädje i Arvika

Bo naturskönt vid Glafsfjordens strand, vildmarkscampa i Glaskogen eller campa vid någon av våra insjöar! I Arvika hittar du fem fina campingar.

Vildmarkscamping i Glaskogen

Glaskogens Vildmarkscamping är en av få vildmarkscampingar i Sverige. Tack vare att husvagnsplatserna är placerade i små skogsdungar får du den avskildhet som många önskar av ett besök i skogen, samtidigt som grannarna inte är långt borta. Det bästa av två världar helt enkelt!

Campingen ligger i Lenungshammar, i hjärtat av Glaskogens Naturreservat, och består av campingplatser för husvagn, husbil och tält samt campingstugor och självhushållningsstugor. På området finns även informationscentral, butik, servering, bastu, dusch, telefon och tvättstuga, samt möjlighet att hyra kanot och roddbåt. För mer information, läs vår artikel om Glaskogens Vildmarkscamping.

Camping nära staden

Familjevänliga Ingestrands Camping är belägen strax utanför Arvika intill sjön Glafsfjorden och är den största campingen i kommunen. Här finns campingplatser för husvagn och husbil, tältplatser, och många stugor i olika storlekar. Här finns även lekplats, strand, uthyrning av båtar, cyklar och SUP, en handikappanpassad fiskebrygga och gott om plats. Intill campingen hittar du Arvika minigolfpark och Arvika Kanot och Turistcenter.

Vid småbåtshamnen i centrala Arvika finns 12 st ställplatser för husbil, med grillplats, toalett och dusch, samt avfallshantering. För mer information och bokning, besök deras hemsida.

Intill Arvika hamn finns möjlighet att parkera med husbil eller husvagn. Här finns dock inga faciliteter eller el tillgängliga.

Treens Camping inbäddad mitt i naturen.

Njut av sol och bad vid Ingestrands familjecamping.

I Arvika campar du alltid nära vatten!

Mysiga campingar i mindre format

Gillar du mindre platser i naturskön omgivning med familjär atmosfär kommer du inte att bli besviken. Sölje Camping ligger idylliskt vid Stora Lesjön nära Glaskogens Naturreservat och är känd för sin familjevänliga atmosfär och fina solnedgångar.

Treens Camping ligger mitt i naturen i den norra delen av kommunen och har mer av vildmarkskaraktär. En pärla för naturälskaren! Förutom naturnära ställplatser finns det tältplatser på öar utanför campingen. Vid Treens Camping kan du även spela den populära sporten Discgolf på en ca. 800 meter lång niohålsbana i skog och terräng med vacker natur som sällskap.

Fiskevik camping är en mysig camping med ställplatser och stugor direkt vid Nysockensjöns strand med goda möjligheter till bad och fiske. Nysockensjön är känt för sitt fina fiske och fiskekort finns att köpa i receptionen där det även går att hyra båt

Ställplatser

Det finns flera fina ställplatser runt om i kommunen. Läs vår artikel om ställplatser för mer inspiration.

Karta

En Google Maps karta där alla camping- och ställplatser finns utmärkta hittar du i länken nedan.

Sölje Camping

Vid Sölje Camping är solnedgångarna svårslagna!

Campingplatser i Arvika

Visa alla boenden