Upptäck Arvika

Fika i caféstaden Arvika

2 minuters läsning

Foto:

Per Eriksson

Fika i caféstaden Arvika

Hos svenskarna står fikastunden högt på prioriteringslistan vare sig det är fikapaus på jobbet eller mysig "gofika" på stan med vännerna. Arvika kommer inte göra ens den mest kräsne fikaentusiasten besviken, med sitt stora utbud av mysiga caféer!

Den som söker ett mysigt fik med gammeldags inredning och inslag av värmländskt konsthantverk bör trivas gott på Elins Bakgård. Det relativt nyöppnade caféet har redan blivit mångas favoriter, då de förutom lunch och fika även ordnar evenemang av olika slag, exempelvis musikkvällar och stick-caféer. Är du vegan finns det oftast ett alternativ för dig.

Trivs man bättre i en retromiljö är City Konditoriet (”City”) att rekommendera. Här finns originalinredningen från 40-talet kvar och det serveras det mesta i fikaväg.

Om man frågar lokalborna om det typiska Arvikacaféet får man antagligen City eller Nordells Konditori (”Nordells”) som svar, då de funnits längst i Arvika och fortfarande har en trogen besöksskara. Nordells slog upp portarna redan 1911 och har sedan dess haft sin plats mitt i centrum, ett perfekt ställe för den som vill sitta på uteterassen en skön sommardag och beskåda livligheten på torget.

City Konditoriet
Foto: Per Eriksson

För den som vill kombinera konst och fika är Café Elis på Rackstadmuseet ett utmärkt val. Här finns förutom gott fika och populära soppluncher fantastisk konst av Rackstadkolonin, samt flera tillfälliga utställningar årligen. Väl värt ett besök!

Även du som har din favorit i kedjan Espresso House kan glädjas över att det nu finns ett café även i Arvika, väldigt centralt på torget!

Sommarcaféer

Under sommaren blir caféutbudet plötsligt ännu större. Var du än befinner dig i Arvikatrakten kan du vara säker på att det inte är långt till närmaste sommarcafé. Åker du till Ingestrand för ett dopp i det blå passar Ingestrands Glasscafé perfekt. Mer centrumsnära finner du Carli på Kafé Nystuga mitt bland de museala husen i Såguddens Friluftsmuseum och med fin utsikt över Kyrkviken.

Även du som befinner dig längre bort från Arvika centrum kommer att hitta mysiga ställen att stanna till för en fika. Bland dessa kan nämnas Café CarlKaffekvarnen och Drängstugans Kaffeservering. Så känn dig fri att ta en rundtur eller två runt om i våra vackra omgivningar och ta en fikapaus där det passar dig bäst!

Drängstugans Kaffeservering

Vid vackra Brunskogs Hembygdsgård hittar du Drängstugans Kaffeservering. På området hittar du även handelsbod, keramik, och smide.