Upptäck Arvika

Vildmarkscamping i Glaskogens Naturreservat

2 minuters läsning

Foto:

Glaskogen

Glaskogens Vildmarkscamping

Glaskogens Vildmarkscamping är en utav få vildmarkscampingar i Sverige. Tack vare att husvagnsplatserna är placerade i små skogsdungar får du den avskildhet som många önskar av ett besök i skogen, samtidigt som grannarna inte är långt borta. Det bästa av två världar helt enkelt!

Campingen

Glaskogens Vildmarkscamping ligger i Lenungshammar, i hjärtat av naturreservatet, och består av campingplatser för husvagn, husbil och tält samt campingstugor och självhushållningsstugor. På området finns även informationscentral, butik, servering, bastu, dusch, telefon och tvättstuga, samt möjlighet att hyra kanot, roddbåt och cykel. För mer information och öppettider, besök Glaskogens hemsida.

Observera att det enligt reservatsbestämmelserna inte är tillåtet att ställa upp husvagn och husbil på andra platser än vid campingplatsen eller på de bokningsbara ställplatserna.

Husbil och husvagn

Den som övernattar med husvagn eller husbil får verkligen njuta av en campingupplevelse utöver det vanliga! Platserna ligger i skogen och skiljs åt av skogsdungar. Vissa har till och med lyxen att ha en egen sjötomt. Alla 63 husvagnsplatser har el och egen grillplats.

Tält

Campingens tältplats med utrymme för 50 st tält ligger nära informationscentralen i Lenungshammar. Den är vackert belägen intill en liten damm och med närhet till sjöarna Övre- och Stora Gla. Lägerplats för större grupper går att boka.

Stugor

Är tält och husvagn inget för dig? Välj då mellan de två sorters stugor som finns vid campingen; enklare campingstugor eller självhushållsstugor. Det finns fyra självhushållsstugor och tre campingstugor som har plats för fyra och sex personer. Läs mer och boka på Glaskogens hemsida.

Det finns även flera raststugor utplacerade i naturreservatet som är fria att övernatta i med Glaskogskortet.

Ställplatser

Det finns även flera iordninggjorda ställplatser i Glaskogens Naturreservat. Ställplatserna är enkla, utan el och annan service och finns på natursköna platser i reservatet. Platserna bokas via Glaskogens hemsida. Förutom på campingen och de anvisade ställplatserna är det förbjudet att stanna över natten med husbil eller husvagn i området.

Med skogen nära

På Glaskogens Camping är skogen alltid nära. Det är bara att snöra på sig vandringskängorna och ge sig ut!

Upptäck mer av Glaskogen

Visa alla aktiviteter i Arvika