Upptäck Arvika

Julstämning i Arvika

3 minuters läsning

Foto:

Tage Bäck

Julstämning i Arvika

Upplev magiska julkonserter, mysiga julmarknader och juliga smaker som dukas upp. Läs mer om allt som händer i juletid, planera dina upplevelser och kom i julstämning.

Julmusik

Under advent finns det många härliga julkonserter att njuta av i Arvika. Musikhögskolan Ingesunds sprakande julkonsert, Bachs juloratorium, operastämmor Three Diamond Voices, Wermland Operas julföreställning och mycket mer ger dig en magisk julstämning. Den vackra Trefaldighetskyrkan fylls av stämningsfulla toner varje söndag i advent och gospelkören SingOut framför sin traditionella gospelkonsert strax innan året tar slut.

Ingesunds julkonsert

Musikhögskolan Ingesund presenterar sin populära julkonsert i Arvika Sporthall den 11 december. En gnistrande föreställning som har blivit en given tradition för många! I år kommer konserten även att livestreamas.

Löparnisses jul

Wermland Operas julturné gästar Bogens Bygdegård (26 nov), Sölje Gård (4 dec) och Folkets Hus i Mangskog (15 dec). En härlig julberättelse med massor av komik, där kaffebönan spelar huvudrollen och banar väg för kärlek och förverkligandet av en dröm.

Musikhögkolan Ingesunds konsert är magisk!

Wermland Operas julturné 2021

Three diamond voices på Sölje Gård

Three diamonds voices

Operaföreställningen på Sölje Gård i somras blev en stor succé och följs nu upp med en julkonsert. Sopranerna Angela Petré, Emilia Feldt och mezzosopran Annie Fredriksson, ackompanjerat av Gustaf Henriksson, bjuder in till en underbar, klassisk julkonsert på mysiga Sölje Gård den 27 och 28 november.

Julmusik i kyrkorna

Den vackra Trefaldighetskyrkan i centrala Arvika och många andra kyrkor i kommunen fylls med stämningsfull julmusik. Bachs juloratorium, Arvika Konsertföreningens adventskonsert, Iriskörens julkonsert, gospelkonsert och mycket mer fantastisk julmusik. De flesta konserterna hittar du i evenemangskalendern nedan eller på Arvika Pastorats hemsida.

27Nov2021
28Nov2021

Three diamond voices

Konsert i juletid med operastämmor på Sölje Herrgård.
Musik

Sölje Gård

16:00

28Nov2021

Musik i advent

Adventsmusik i Trefaldighetskyrkan.
Musik

Trefaldighetskyrkan

18:00

4Dec2021

Julkonsert i Mangskog

”Jorden är människans hem” – konsert i Mangskogs…
Musik

Mangskogs kyrka

18:00

5Dec2021

Bach: Juloratorium

Juloratorium av Bach framförs i Trefaldigehtskyrkan.
Musik

Trefaldighetskyrkan

18:00

11Dec2021

Ingesunds julkonsert

Kom i julstämning när Musikhögskolan Ingesund i Arvika…
Musik

Arvika Sporthall

16:00

15Dec2021

Jul på Elins

Musikprogram i juletid på Elins Bakgård.
Musik

Elins bakgård

18:00

30Dec2021

Julkonsert med SingOut

Gospelkonsert i juletid i Trefaldighetskyrkan.
Musik

Trefaldighetskyrkan

19:00

Skyltsöndag

Första söndagen i advent är det bodar, julmys och extraöppet i centrala Arvika. Njut av fin julstämning, shopping och underhållning. Skyltsöndagen är den 28 november, men även efter den första advent kan du handla dina julklappar alla dagar i veckan: affärerna i centrala Arvika har öppet varje söndag i advent!

Jul på Sågudden

Njut av julstämning på Såguddens Friluftsmusem den 5 december. Storbondegården och en del stugor är öppna för besök och på Kafé Nystuga serveras det julmat och fika. Besök den indelte soldaten som firar jul med familjen i soldattorpet, njut av sång och musik på området och barnen kan vara med på tomtesmyg.

Storbondegården på Sågudden

Jul på Sölje Gård

Gammaldags julmarknad med konsthantverk, ost, julgodis och mycket mer. Tomten är på plats för att träffa alla barn och för dem finns även julpyssel. Förutom julmarknaden bjuds det också på musik. Den 27 och 28 november ger ”Three Diamond Voices en klassisk julkonsert. Den 4 december får Sölje Gård besök av Wermland Operas julföreställning. Julmarknaden är den 27-28 november och 4-5 december.

Jul på Elins

Den 15 december bjuder Elins Bakgård in till ett vackert musikprogram och god mat. Lollo och Christian Berndalen och Rebecca Hugne underhåller och varm och kall jultallrik ingår.
På Afternoon Glögg den 8-10 decmber serveras julens smaker i ny tappning.

Utvalda evenemang i juletid

Alla evenemang
27Nov2021

Julmarknad i Gunnarskog

Gammaldags julmarknad på hembygdsgården i Gunnarskog.
Marknad

Gunnarskogs Hembygdsgård

11:00

28Nov2021

Skyltsöndag

Första söndagen i advent är det bodar, julmys…
Evenemang

Arvika centrum

12:00

28Nov2021
5Dec2021

Galleri 39: Julmys

Utställning med jultema med Anki Fernlöf och Margoth…
Utställning

Galleri 39

5Dec2021

Jul på Sågudden

Njut av julstämning på Friluftsmuseum Sågudden i Arvika.
Evenemang

Sågudden

14:00

15Dec2021

Jul på Elins

Musikprogram i juletid på Elins Bakgård.
Musik

Elins bakgård

18:00

Julbord i Arvika

Flera av våra mysiga restauranger dukar upp traditionella julbord med julens delikatesser! Njut av julens smaker med fantastisk utsikt över Kyrkviken hos Barbord och Olssons Brygga eller mitt i Såguddens historiska miljö på Kafé Nystuga. Eller kanske hellre i anrik värdshusmiljö hos Gate Gästgiveri eller på festliga Scandic / Anno 1815? På Värdshuset Tvällen serveras egen bordsbuffé à la familystyle med vilt på menyn och på Sandvikengården i Edane serveras julens goda i gammaldags miljö vid Värmelns strand. Restaurang Jennys erbjuder jultallrik vid luncherna eller som take-away och catering.

Härliga delikatesser hos Tvällens Värdshus!

Mysig julstämning på Sandvikengården.

Julens smaker på Kafé Nystuga.