Upptäck Arvika

Kittlande upplevelser

3 minuters läsning

Foto:

Velosolutions

Äventyrliga upplevelser

Cykla nerför Rackstadbacken, kör snöskoter, eller möt skogens konung i sitt rätta element. Här tipsar vi om äventyrliga upplevelser i Arvika!

Rackstad Downhill

Rackstad Downhill är en bana i Rackstadbacken cirka 5 km norr om Arvika. Vintertid fungerar den som skidbacke, men under den snöfria perioden bjuds det på 700 meter kittlande cykling! Den första utmaningen är att ta sig upp för den branta backen, men varje ansträngning har sin belöning – på toppen väntar en underbar utsikt över sjön Racken med omgivning! Passa på att pausa vid toppen av berget vid den fina rastplatsen. Nedför backen gäller det att skärpa koncentrationen då backen bjuder på 95 meter fallhöjd fördelat på den 900 meter långa nerfarten. Hopp och kurvor kräver en viss teknisk färdighet och det är du själv som anpassar farten. Är hela familjen med på äventyret är det inga problem, med lite vana går det att rulla nerför hela banan!

Du hittar fler MTB turer runt om i Arvika Kommun i länken nedan.

Rackstad Downhill

Här pratar vi seriösa adrenalinkickar!

Pump track och MTB

Testa de spännande teknikbanorna för mountainbike eller en pump track i världsklass där du tar dig runt med cykel, sparkcykel, inlines, skateboard eller rullstol! Så klart finns det många fina MTB-leder i området av varierande svårighetsgrad så att du säkert hittar en passande led för alla i familjen.

Rofylld väntan kan vara ett kittlande äventyr…

Att känna sig ett med naturen kan man uppleva på många sätt. För dig som är jaktintresserad ger späningen, spårandet och den rofyllda väntan mitt i naturen kanske den perfekta känslan. Och visst är jakt ett kittlande äventyr.

Vandring i varierande terräng i alla väder, många timmar i klar höstluft och vackra färgskiftningar, i vintersolen när den är som bäst, men även i kyla, dimma, fukt och snö när vintern tar sitt hårda grepp kring naturen och människan. Att spana och observera, att med spänning invänta djuren. En samtidigt adrenalinfylld och rogivande upplevelse.

Tvällens Fritidsstugor hjälper dig att uppleva jakt under jaktsäsongerna. Jaga med eller utan guide i den vackra naturen i norra delen av Arvika kommun och bo i timmerstugor vid sjön Tvällen.

Snöiga äventyr

Låt inte vintern stoppa dig från att upptäcka Arvika.

Äventyr med hästkrafter

Vidstäckt vinternatur så långt ögat räcker. Snön glittrar i vintersolen och du susar fram på en snöskoter. Ett äventyr med fart och fläkt. På Fredros Gård erbjuds snöskotersafari och du kan även toppa dit äventyr med att ta körkort för terrängskoter!

Söker du ett individuellt äventyr?

Vill du höra en varg yla? Vill du möta djur och natur med respekt och kunskap under en utmanande vandring med eller utan guide? Har du alltid drömt om att tälta i naturen en vinternatt? I Arvika finns fina förutsättningar för dessa äventyr och företag som Outside Adventure Sweden och VILD kan uppfylla många önskemål på upplevelser. 

Möt skogens konung ansikte mot ansikte…

Tillhör du också de som drömmer om att få se en älg – brun eller vit – i sin rätta omgivning? En älgsafari med Arvika Adventures erfarna guide kan ge dig spännande möten och mycket kunskap om älgen och vår natur.

Arvika + älg = sant

Här har du stor chans att stöta på skogens vackra konung.

Utvalda aktiviteter

Visa alla aktiviteter i Arvika