Klässbol
Klässbols Linneväveri är kunglig hovleverantör och väver dukarna och servetterna till Nobelfesten, samt till svenska ambassader runt om i världen. I butiken finns handdukar, dukar, servetter och gardiner – även en andra sortering. Fabriken är öppen för besökare. Det går att besöka fabriken på egen hand och du kan även boka en guidning för grupper.
Vill du ta en paus och njuta av en fika eller enklare maträtt kan du besöka KaffeKvarnen bara ett stenkast bort. RWC finns i väveriet och Kaffekvarnen. Kaffekvarnens ramp är hög, men personalen hjälper gärna till vid behov.
Klässbol ligger vid Glafsfjordens strand och du kan ta bilen ner till hamnen för en lugn paus. Eller så följer du den asfalterade vägen ner från väveriet till hamnen och får en fin tur genom Klässbol. En badplats finns vid sidan av hamnen, dock är den inte anpassad med brygga eller ramp.
Kontakt
Klässbols Linneväveri
Telefon: 0570-46 01 85
E-mail: info@klassbols.se
Hemsida: www.klassbols.se
Rackstadmuseet
Rackstadmuseet knyter samman traktens konst och och konsthantverk från förr till nutid, men även nationell och internationell konst går att beskåda här. För aktuella utställningar och evenemang, se museets hemsida. Här finns också mysiga Café Elis med uteservering.
RWC, hiss och hörslinga finns. Samtliga lokaler i huvudbyggnaden är tillgängliga med rullstol via hiss, men trösklar till entré och vissa gallerier förekommer. Oppstuhage är ej anpassad för rörelsehindrade. Det finns en rullstol att låna vid museibesök, kontakta gärna museet i förväg så den är tillgänglig.
Kontakt
Rackstadmuseet
Telefon: 0570-809 90
E-mail: info@rackstadmuseet.se
Hemsida: www.rackstadmuseet.se
Klässbols Linneväveri
Handla i kunglig glans! Här finns massvis med fina produkter.
Arvika Fordonsmuseum
I det vackert restaurerade före detta Thermiagjuteriet från 1923, visar Arvika Fordonsmuseum det mesta i fordonsväg: Veteranbilar, veteranmotorcyklar, mopeder, lättviktare, hästvagnar, slädar och cyklar. Det finns också ett café och en museishop.
RWC och hiss finns.
Kontakt
Arvika Fordonsmuseum
Telefon: 0570-803 90
E-mail: info@arvikafordon.se
Hemsida: www.arvikafordon.se
Såguddens Friluftsmuseum
Såguddens Friluftsmuseum är vackert beläget vid Kyrkvikens strand. Här kan du se historiska byggnader i idyllisk omgivning och njuta av en fika med fin utsikt över sjön. Gångvägarna är asfalterade. Den som är hindrad från att gå in får köra in med bil på området, infarten är från Rv 175. Museet är ej anpassat för rörelsehindrade, men RWC finns i Schröderstugan och i Kafé Nystuga.
Kontakt
Såguddens Friluftsmuseum
Telefon: 0570-137 95
E-mail: info@sagudden.se
Hemsida: www.sagudden.se
Arvika Fordonsmuseum
Ett måste för den motorintresserade!
Arvika Konsthall
I Arvika Konsthalls vackra lokaler anordnar Arvika konstförening under året ett tiotal olika utställningar av hög klass. För program se hemsidan.
Det finns ramp till entrén och bra utrymme för rullstolar på första våningen, men ingen möjlighet att ta sig upp till andra våningen. Det finns ej RWC.
Kontakt
Arvika Konsthall
Telefon: 0570-818 42/070-101 45 29
Hemsida: www.artworks.se/arvikakonsthall
Arvika Stadspark
Stadsparken är en oas i centrala Arvika för både stora och små med härliga blomsterrabatter, grönområden och lekpark. 2019 utsågs Arvika Stadspark till ”Årets Park” i den nationella tävlingen Elmia Park Inspira och 2015 blev Arvika stadspark utsedd till ”årets turistmål” i kategorin parker och trädgårdar av resesajten turistmal.se. Här tar du dig runt på plana grusvägar och det finns många bänkar att vila på.
Kontakt
Arvika Turistbyrå
Telefon: 0570-817 90
E-mail: turist@arvika.se
Stadsvandring
Du kan upptäcka och lära dig mer om Arvika på egen hand eller under en guidad tur. På turistbyrån finns det en folder med en rundtur i Arvika som för dig förbi en många intressanta byggnader och platser. Turen går längs asfalterade gator i centrum.
Kontakt
Arvika Turistbyrå
Telefon: 0570-817 90.
E-mail: turist@arvika.se
Skulpturvandring
Du kan upptäcka Arvikas skulpturer på egen hand, folder finns att hämta på turistbyrån.
Älgsafari
Detta är ett utmärkt sätt att få se skogens konung i sin naturliga omgivning.
Älgsafari
På sommaren kan du upptäcka den vackra västvärmlandska naturen med dess rika fauna och flora under en guidad älgsafari. Turen går genom skogarna kring Arvika med minibuss för 4-8 passagerare och tar ca. 3 timmar. Bokning via Arvika Turistbyrå.
Kontakt
Arvika Turistbyrå
Telefon: 0570-817 90
E-mail: turist@arvika.se
Glaskogens Naturreservat
Glaskogen är Värmlands största naturreservat med vild och vacker natur. Det går lätt att ta sig med bil både till informationscentralen och Café Carl i Lenungshammar, naturreservatets hjärta. Ramp finns och RWC finns på båda ställen. En fin vandringsled som går bra med rullstol är sträckan från Café Carl till Laskerud – en del av naturslingan vid Café Carl.
Vill du fiska finns en tillgänglighetsanpassad brygga vid Rämningstjärn. Fiskekort finns att köpa på informationscentralen i Lenungshammar, på Arvika Turistbyrå eller på www.ifiske.se.
Vid Övre Gla, Buvattnet, nära Sigfridstorp, finns två tillgänglihetsanpassade bryggor och grillplats. Övre Glas eller Glaskogens fiskekort gäller här och de finns att köpa på informationscentralen i Lenungshammar, på Arvika Turistbyrå eller på www.ifiske.se.
Kontakt
Glaskogens Naturreservat, informationscentralen
Telefon: 0570-440 70
E-mail: glaskogen@arvika.se
Hemsida: www.glaskogen.se
Bergs Klätt
Här hittar du flera fina rastplatser som är anpassade för rullstol.
Bergs klätt
Bergs klätt är ett omtyckt utflyktsmål med en otroligt vacker utsikt över sjön Glafsfjorden och med intressant natur och kultur, som du även kan läsa om längs natur- och kulturstigen. Detta naturreservat utgör södra delen av en stor udde i Älgåfjorden (norra delen av Glafsfjorden).
Delar av naturreservatet är tillgänglighetsanpassat, där de flesta anpassningarna är gjorda för rörelsehindrade. Inom naturreservatet finns flera markerade leder, där den anpassade leden är 1,2 km och den skyltade natur- och kulturstigen är 3,5 km lång. Vägen från parkeringen har en något brant sluttning.
Här finns även flera rastplatser, några med rastbord, samt två med vindskydd och eldstäder. Tre torrtoaletter finns – en vid naturstigen och de andra två, som båda är anpassade, finns vid den nya parkeringen samt i änden av den anpassade leden.
Vid den gamla parkeringen finns en informationstavla, där informationsskyltarna har text i större storlek för högre läsbarhet. En digital karta över Bergs klätt finns här.
Guesthouse Eleven
Koppla av i hotellets badtunna och bastu.
Bad
- Ingestrands badplats: Här finns en handikappbrygga, ramp och RWC.
Badtunna
Guesthouse Eleven erbjuder en spa-upplevelse i form av badtunna och bastu.
Badtunnan och bastun är lättillgängliga, dock finns ingen lyfthjälp in i badtunnan. Personal kan eventuellt hjälpa till.
Kontakt
Guesthouse Eleven
Telefon: 0570-216 66
E-mail: info@elevenarvika.se
Hemsida: www.elevenarvika.se
Arvika Simhall
Simhallen i Arvika har en särskild handikappanpassad avdelning med relaxrum, bastu och en uppvärmd kombibassäng (6 x 12,5 meter) med höj- och sänkbar botten.
Kontakt
Arvika Simhall
Telefon: 0570-818 10
Hemsida: www.arvika.se
Fiska
Det finns flera handikappanpassade bryggor i kommunen att fiska från.
Fiske för rörelsehindrade
I Glaskogens Naturreservat finns en brygga för rörelsehindrade:
- Rämningstjärn i Glaskogens Naturreservat (Glaskogens fiskekort gäller)
- Övre Gla, Buvattnet nära Sigfridstorp i Glaskogens naturreservat (Glaskogens eller Övre Glas fiskekort gäller. Finns att köpa på informationscentralen i Lenungshammar, på Arvika Turistbyrå eller på www.ifiske.se.)
För ädelfiske finns anpassade bryggor vid följande put & take-vatten:
- Östra Stocketjärn, Bogens FVOF
Pris: 150 kr/dygn - Stora Bogtjärn, Bortan – Hälgeboda FVOF
(2023: säljs ej p g a nya nationella riktlinjer för put and take vatten, ingen ny fisk sätts in) - Tiskaretjärn och Svarttjärn, Mangen Treens FVOF
(2023: ingen ny fisk sätts in p g a nya nationella riktlinjer för put and take vatten. Ädelfiske finns i Svarttjärnet)
Fiskekorten till respektive område finns att köpa på Arvika Turistbyrå. Flera går även att hitta på www.fiske.se. Här hittar du en digital karta med ovannämnda platser.