Hero Badge

Köp en bit Arvika med dig hem!

Made in Arvika

2 minuters läsning

Made in Arvika

Arvika har ett trevligt centrum med ett varierande utbud av butiker. Här finns allt från traditionellt konsthantverk och loppisar till kedjebutiker. Vill du köpa med dig ett minne från Arvika finns det gott om souvenirer i stadens butiker, hos lokala hantverkare, på museerna eller på Arvika Turistbyrå.

Köp med högklassigt hantverk hem

Konsthantverket har en stark tradition i Arvika och det finns gott om shoppingmöjligheter. Arvika Konsthantverk är Sveriges äldsta konsthantverksbutik och här kan du köpa keramik, textil, smide och annat konsthantverk från lokala konsthantverkare. På Klässbols Linneväveri kan du både titta på tillverkningen och köpa linneprodukter av yppersta klass. Det finns också många aktiva konsthantverkare och konstnärer som ibland har sina ateljéer öppna för besökare. På bilderrna syns Taserudstaken som är tillverkad i James och Urban Erikssons träsnideri, keramikmuggar från Kerstin Andersson på Mölneruds Keramik och linnelöpare från Klässbols Linneväveri.


“Att plocka pinnar och leva på det är mitt ärliga försök till en bättre värld.”

– Maria Vildhjärta Westerberg

Made in Arvika

På Arvika Turistbyrå har vi plockat ihop ett antal lokala produkter som  lätt kan packas i resväskan på väg hem eller som kan skickas till vänner och bekanta i andra delar av världen. Här finns bland annat älgbajs i lyxförpackning från Moose Poop, spel från Kylskåpspoesi, tvålar från Califlower, lokalt producerade träälgar, block & kort från Tilde Tryck och vackert linne från Klässbols Linneväveri. På turistbyrån finns även bland annat fina svensktillverkade brickor med lokala motiv och kökshanddukar med värmländsk ordlista. 

Välkommen in!