Upptäck Arvika

Småstadsshopping när den är som bäst!

3 minuters läsning

Foto:

Per Eriksson

Shopping i Arvika

Söker du en mysig shoppingupplevelse utan att behöva trängas i ett stort köpcenter? Vill du mötas av personliga butiker i en lugn atmosfär? Då är Arvika rätt för dig! Flanera i vår idylliska stad bland unika butiker med personlig service.

Konsthantverk

I Arvika finner du Sveriges äldsta konsthantverksbutik som grundades av konstnären Maja Fjæstad 1922. Idag består Arvika Konsthantverk av en ny generation konsthantverkare som tillsammans presenterar sina alster och engagerar sig för en levande konsthantverkstradition. I butiken kan du köpa konsthantverk i bland annat keramik, textil, smide och mycket mer. Ett måste för konstälskaren! Är du intresserad av fler lokalproducerade produkter kan Klässbols Linneväveri vara av intresse. Fabriken där produktionen av vackra linnetyger sker ligger ca 20 km söder om Arvika, men flera av produkterna går att köpa i Arvikas butiker. Vid ett besök på fabriken får du chansen att uppleva produktionen live och i butiken finns en stor avdelning med andrahandssortering där du kan fynda tygerna till ett lägre pris. Mer lokalt hantverk finner du också på Hantverksmagasinet där bland annat Mia Tingvall och Annikas Vävbod har sina ateljéer.

Tilde Tryck

Köp handgjorda trycksaker i denna mysiga butik på Storgatan.

Inredning och presentartiklar

Besök butiken Tilde Tryck som tillverkar unika skrivböcker, vykort, kuvert och mycket mer, eller Te-Affär’n som erbjuder spännande teblandningar och ett stort utbud av konfektyr och annat ätbart. På Arvika Fiskecenter hittar du förutom fisketillbehör även presentartiklar och fina inredningsdetaljer. Alla inrednings- och presentbutiker hittar du här.

Shopping i Arvika är att handla i en trivsam och inbjudande atmosfär. Butikerna har sin egen personliga prägel och det finns ett fint urval av inredning, kläder, kuriosa och konsthantverk.

– Så beskrivs staden av många besökare

Småstadscharm

Gågatorna, de fina husen och de unika butikerna bidar alla till charmen.

Kläder

I Arvikas centrum hittar du allt från kedjebutiker som Lindex och Kappahl, till lokala shoppingpärlor som Be True Clothing, Sveders Herr och BHaget. Du hittar alla klädbutikerna här.

Loppis och second hand

Gillar du att fynda? I centrum hittar du bland annat butikerna ArvikablandningBlå Grinden Kuriosa och Lilla Kråkan. Om du vill ta en tur utanför Arvika kan du åka till Matildas bod eller Sjövikens Antik & Auktioner i Brunskog där du kan fynda antikviteter. Sommartid gäller det att ha ögonen öppna för då duggar loppisskyltarna ofta tätt utefter vägarna. På onsdagar och lördagar är det torgdag i Arvika centrum – året runt! Det kan passa den som vill fynda runt loppisborden. Klicka här för mer information om loppisar, second hand och antikt. För den intresserade finns även auktioner där du kan ropa hem fynd!

Torghandel

Varje onsdag och lördag är det torgdag i Arvika.

Övriga butiker

I Arvika finns något för både stor och liten. Klicka här för butiker under temat sport, jakt och fiskeleksaksbutiker eller djurbutiker.

Caféer och restauranger

Blir du hungrig eller kaffesugen under shoppingrundan behöver du inte titta långt! Arvika myllrar av mysiga caféer och restauranger där du kan ta en fika eller en bit mat. Alla caféer och restauranger hittar du här.

Ät gott

Arvika är en riktig caféstad, men har även flera bra restauranger!

Presentkort

Svårt att veta vad du ska ge bort i present? Ge bort ett Arvika Shopping presentkort på valfri summa. Presentkortet gäller på de allra flesta av Arvikas butiker och restauranger och kan bland annat köpas på Arvika Turistbyrå. Mer information om presentkortet, var det gäller och på vilka ställen du kan köpa det hittar du här.

Mer om shopping i Arvika hittar du på Arvika Shopping.