Sommarcaféer i Arvika 2023

3 minuters läsning

Sommarcaféer 2023

Fikasugen? Passa på att uppleva en unik miljö och ta en "Swedish fika" på något av Arvikas alla sommaröppna caféer.

På sommaren slår en rad bygdegårdar och sockenstugor upp sina dörrar och mycket ofta serveras kaffe och hembakat. Ibland våfflor, den värmländska specialiteten ”klengås” eller bullar och olika sorters kakor.
Det finns också andra caféer och matställen som enbart har öppet sommartid som till exempel Café Carl som ligger i Glaskogen och serverar både vällagad mat och gott fikabröd och Kaffekvarnen i Klässbol som bland annat har lättare caférätter, sallader och smörgåsar på sin meny.

Gunnarskogs Hembygdsgård

Café Carl, Glaskogen

För en historisk upplevelse rekommenderas ett besök på en hembygdsgård eller sockenstuga. Där kan man se hur folk levde förr och ofta kombineras kaffeserveringen med utställningar av till exempel konst och hantverk av olika slag.
Drängstugan i Brunskog har en handelsbod i gammaldags stil och på Sölje Gård kan du hitta närproducerade varor i gårdsbutiken.
Inte långt från Älgå Hembygdgård ligger Älgå Spiksmedja – en av Nordens mest välbevarade.
Café Carl är beläget i en nytimrad stuga som uppfördes 2015. Då hade nämligen den gamla Karl XII:s stuga totalförstörts i en brand. Enligt sägnen ska Karl XII ha planerat sina fälttåg mot Norge 1716 och 1718 just i denna stuga. Caféet ligger i Glaskogen som varit naturreservat sedan 1970-talet.

Café Hyttan, Glava Glasbruk

Kaffekvarnen, Klässbol

Vissa av sommarcaféerna är lokaliserade till olika typer av bruksmiljöer.
På Glava Glasbruk ligger Café Hyttan och på området anordnas många olika evenemang och utställningar under sommaren. Caféet Kaffekvarnen, som tidigare varit just en kvarn, ligger intill Klässbols linneväveri. Linneväveriet grundades redan 1920 och är bland annat Kunglig Hovleverantör.

Svalka dig med en glass efter minigolfrundan

På Högvalta Handelsträdgård kan du både fika och shoppa loss till trädgården

Har man barn med i sällskapet kan man behöva en fika i samband med andra aktiviteter. På Minigolfparken i Arvika serveras både glass, våfflor och annat gott och för den trädgårdsintresserade kan man passa på att fika vid ett besök på Högvalta Handelsträdgård.

  • Minigolfparken, Ingestrand, Arvika
    Öppet maj lör-sön 12.00-16.00 och övriga tider se facebooksida. Juni – augusti, dagligen 11.00-21.00. September fre-sön 13.00-17.00.
    http://4aventyr.se/cafe-i-arvika/
  • Högvalta Trädgårdscafé, Högvalta Handelsträdgård, Högvalta
    Från och med maj: mån-fre 10.00-18.00, lör 10.00-15.00, sön 11.00-15.00.
    https://www.hogvalta.se/cafe/