Hero Badge

Förhöj resan med ett unikt boende!

Upptäck Arvika

Unika boenden i Arvika

2 minuters läsning

Foto:

Roya Sarvestani

Unika boenden i Arvika

I denna artikel tipsar vi om fyra speciella boenden i Arvika - som alla garanterar en unik övernattningsupplevelse!

Happie Camp

Hos Happie Camp bor du i exklusiva och lyxiga glampingtält. Här bor du avskilt på väl utvalda platser i Arvikas vackra natur, utan att tumma ett gram på bekvämligheten! Campen är utrustad och möblerad med allt som behövs för en upplevelse utöver det vanliga. Ta med dig egen mat, eller köp till Happie Camps matkasse i din bokning.

Foto: Roger Borgelid

Kolarkoja

Vid Brunskogs Hembygdsgård kan du övernatta i en historisk kolarkoja – en verkligt unik upplevelse! Kolmilor började användas redan under medeltiden för att framställa kol till smideshärdar och förekom ända in på 1900-talet i Västsverige. Förkolningen sätts igång genom att täcka en hög av ved med jord, torv, gräs och sand och sedan tända milan. Milan brinner inte med öppen eld utan pyr bara. Om milan skulle fatta eld förbränns veden och det bildas aska istället för träkol. Milan övervakades dag och natt av kolare som bodde i just kolarkojor. Kolning upphörde i stort sett i samband med andra världskrigets slut 1945.

Här kan du koka kaffe över den öppna elden, sova på en granbädd och njuta av den vackra omgivningen vid sjön Värmeln. På området finns många äldre byggnader som inrymmer både smedja, keramikverkstad, sommaröppet café, handelsbod och restaurang.

Treehouse – Sandvikengården

Hos Sandvikengården i Edane kan du bo bland trädtopparna. En liten hängbro leder upp till den mysiga lilla stugan i trädkronan. Här bor du avskilt och kan njuta av utsikten över omgivningen. Det finns plats för två personer i dubbesläng, WC och dusch finns i angränsande servicebyggnad. På det mysiga området finns även bastu, restaurang och kanotuthyrning.

Vindskydd – Glaskogens Naturreservat

Sov under (nästan) bar himmel i storslagna och vilda Glaskogens Naturreservat. En enkel men speciell övernattningsupplevelse! I reservatet finns över 30 mil vandringleder, djupa skogar, glittrande sjöar och många vindskydd. Med Glaskogskortet får du fri tillgång till alla vindskydd, den utplacerade veden och de andra faciliteterna i naturreservatet. I området finns även enkla stugor där du kan övernatta på granbädd eller sovbrits (ingår i Glaskogskortet).

Upptäck mer!

Till startsidan