Hero Badge

Förhöj hösten med ett besök i mysiga Arvika!

Upplev hösten i Arvika

6 minuters läsning

Foto:

Arvika Kommun

Upplev hösten i Arvika

Unna dig fina höstdagar! Du är värd att må bra! Ta hand om dig och familjen och njut av allt hösten har att bjuda på: vackra färger, krispig luft och trivsamma stunder när mörkret faller. Här har vi samlat idéer och tips för ett höstbesök i Arvika - en idyllisk stad med småstadscharm, endast några timmar bort från storstadens brus.

HÖSTLOVSKUL

Ingstrands Camping
Vandra på spökstigen, gör dina egna vykort och njut av varm choklad och nygräddade kakor.
30 okt – 5 nov, spökstig
30-31 okt, food truck på plats på eftermiddag
1 nov, pysseldag 15.00-17.00 (anmälan senast 30 okt, pris 150 kr)
Mer information: Ingestrands Camping, tel 0570-148 40

Testa den nya discgolfbanan
Nu finns det en helt ny discgolfbana i Arvika! På Ingestrandsområdet finns en skogsbana med 18 korgar av varierande svårighetsgrad. Kul för hela familjen!
Mer information: Ingestrands Camping, tel 0570-148 40

Arvika Minigolfpark
Utmana vänner och familjen på klassisk minigolf eller äventyrsgolf. Mer information här.
30 okt – 5 nov 12.00-16.00

Glaskogens Naturreservat – Café Carl
Mysiga Café Carl i hjärta av Glaskogens Naturreservat håller öppet och erbjuder aktiviteter för hela familjen. Ansiktsmålning, naturpyssel och uteaktiviteter.
4-5 november, 12.00-16.00
Mer information: Glaskogens Naturreservat, tel 0570-440 70.

SPÖKVANDRING, DISCO OCH MAGI!

Disco på Parkhallen! Läs mer
På Älgå Hembygdsgård spökar det! Läs mer
Halloween party på Forshälla i Jössefors! Läs mer
Speloween – spela tillsammans med andra på Höst-LAN!Läs mer
En magisk familjeföreställning med Filiokus Fredrik! Läs mer
Familjefilmen ”Casper” visas på Svea Bio & Teater! Läs mer.

HÖSTLOVSPROGRAM

Fyll höstlovet med roliga aktiviteter! Kommunens höstlovsprogram bjuder på mycket skoj: pyssel, teater, disco, idrott och mycket mer.
Kolla in årets höstlovprogram här.

HÖSTENS BESÖKSMÅL

RACKSTADMUSEET
Beskåda konst och konsthantverk från Rackstadkolonin i absolut högsta klass! Fram till den 19 november pågår även årets Höstsalong med många fina verk av konstnärer från Värmland. På torsdagar ingår en guidad lunchvisning i entrépriset. Café Elis serverar goda lunchrätter och hembakad fika. Mer information här.

KLÄSSBOLS LINNEVÄVERI
Klässbols Linneväveri är Skandinaviens enda damastlinneväveri och ett av Värmlands mest besökta turistmål. Här har vävkonsten hållits igång sedan tidigt 1920-tal. Sedan dess har väveriet utvecklats mycket, bland annat har de blivit kungliga hovleverantörer med leveranser till exempelvis svenska kungahuset och Nobelbanketten. Förutom att fynda i butiken och andrahandssorteringen kan du på väveriet i Klässbol ta del av produktionen. Mer information här.

ARVIKA FORDONSMUSEUM
Nostalgi på hög nivå! Blänkande krom på bilar, mc, cyklar och till och med vedspisar. I det vackert restaurerade före detta Thermiagjuteriet från 1923, visar Arvika Fordonsmuseum det mesta i fordonsväg: Veteranbilar, veteranmotorcyklar, mopeder, lättviktare, hästvagnar, slädar och cyklar. Under hösten pågår även en utställning med amerikanska bilar. Ett omsorgsfullt gestaltat museum som inte bara fascinerar den fordonsintresserade. Mer information här.

AKTIV OCH MYSIG HÖST

HÖSTVANDRING
Hösten är en underbar årstid att vistas i naturen! Magiska färger, frisk och ren luft och fridfull tystnad! För att anpassa vandringen till barnen i familjen kan du t ex ladda ner naturbingo från nätet eller testa geocaching som en aktivitet under vandringen. En välförtjänt paus med god fika och grillning av korv, marshmallows och annat gott ger energi och blir till en spännande naturnära upplevelse.
På visitarvika.se finns ledbeskrivningar där du får utförlig information om varje led, Ledväljaren som hjälper dig att kunna jämföra de olika lederna, Naturkartan där du kan filtrera för att få precis den information du söker och mycket, mycket mer.
Läs mer om vandringsupplevelser.

STADSVANDRING
Upptäck och lär dig mer om Arvika på egen hand eller under en guidad tur. På turistbyrån finns det en folder med en rundtur i Arvika som för dig förbi många intressanta byggnader och platser. Turen går längs asfalterade gator i centrum.
Ladda ner foldern här.

ARVIKA SIMHALL
Efter en omfattande renovering öppnar Arvika Simhall på nytt den 28 oktober. Paralympiern Anders Olsson klipper bandet tillsammans med kommunalrådet Peter Söderström och håller en inspirerande föreläsning.
Simhallen bjuder på mycket skoj för hela familjen: åk den 55 m långa rutschkanan, hoppa från hopptornet, plaska och lek i den äventyrliga piratviken, simma längder i den stora bassängen eller slappna av i den handikappanpassade relaxavdelningen med bastu och uppvärmd rehab-bassäng.
Öppettider under höstlovet:
28, 29 okt, 4 nov 11.00-15.00
30 okt-3 nov 11.00-17.00,  5 nov 12.00-16.00
Övriga öppettider se hemsidan.
Mer information: Arvika Simhall, 0570-818 10

PUMP TRACK
En pump track i världsklass finns i Jössefors, 8 km väster om Arvika. Ta dig runt med cykel, sparkcykel, inlines, skateboard eller rullstol.
Pump track-banan är 215 meter lång och innehåller stora kurvor, en hopp sektion och gömda transfers för avancerade cyklister.
Mer information här.

GUIDADE VILDMARKSUPPLEVELSER – OUTSIDE ADVENTURE
Upptäck vildmarken, skogens mystik och nya stigar med en professionell guide. Lär dig mer om flora, fauna och den lokala kulturhistorien under en vandring och/eller vid samling för måltiden runt elden. Turerna skräddarsys efter dina önskemål och anpassas till alla som följer med. Läs mer här.

ARVIKA LJUS! 2023
Den årliga ljuskonst-utställningen Arvika Ljus! visar upp ljus-installationer av internationella konstnärer i Arvikas offentliga miljö under tiden 3-26 november. Mörkret ska inte skrämma oss utan snarare anses som ljusets födelsepunkt. Gå runt i centrum när mörkret har fallit på egen hand eller följ med på en guidad tur den 3, 10, 17 eller 24 november. Läs mer om Arvika Ljus! 2023.

FILMKVÄLL
Låt dig underhållas av en bra film när höstmörkret faller. En av Sveriges äldsta biografer hittar du i centrala Arvika. På Filmhuset Palladium visas under hösten bland annat Martin Scorsese thriller ”Killers of the flower moon” med Leonardo DiCaprio och Robert de Niro i huvudrollerna samt ett urval av familjefilmer. Se bioprogrammet här.
Under höstlovet den 31 okt kl 18.00 visas filmen ”Casper” på anrika Sveabiografen. På godset Whipstaff Manor har det snälla spöket Casper flyttat in med sina tre odrägliga farbröder. Nu ska spökterapeuten Doktor Harvey driva ut de oönskade hyresgästerna.

BASTUBAD
Varva ett värmande bastubad med ett kallt dopp i sjön. På Ingestrands camping kan du hyra relaxavdelningen med bastu för en avkopplande och värmande stund i höstrusket.
Mer information: Ingestrands Camping, tel 0570-148 40

FISKE – FÖR ALLA
Ge dig ut på en fiskeutflykt innan vintern tar vid! Det finns många fina fiskeplatser och flera är anpassade för rörelsehindrade. I Glaskogens Naturreservat, vid Övre Gla i Sigfridstorp, invigdes en helt ny fiskeplats i början på hösten som är lättillgänglig för alla. Här finns flera bryggor och en härlig grillplats. Läs mer om fiskeupplevelser.

BOWLING
Ta med hela familjen till Downstairs eller O’Learys och utmana varandra i bowling, shuffleboard, air hockey eller biljard. God mat finns på båda ställen!

SKYTTESIMULATOR
Söker du efter en aktivitet för kompisgänget eller släkten där spänning, tävling och mat kan kombineras i fin miljö? Prova en av Sveriges modernaste skyttesimulator i underbar miljö i den värmländska skogen. Mer information här.

DISCGOLF
Att spela discgolf är ett aktivt och roligt sätt att njuta av vistelsen i naturen som passar hela familjen. I Arvika finns det två discgolbanor:
Ingestrand friluftsområde: en skogsbana med 18 korgar av varierande svårighetsgrad. Mer information: Ingestrands Camping, tel 0570-148 40
Treens Camping, Fredros: en bana med 9 korgar i den vildmarksbetonade naturen i norra delen av kommunen. Fredros Gård/Treens Camping, tel 072-747 78 89.

SHOPPING OCH HÖSTFIKA
Arvika är en idyllisk småstad med trevliga butiker, personlig service och goda shoppingmöjligheter. Ta en paus under shoppingrundan på en av stadens gemytliga caféer. TIPS! Den 28 oktober är det shoppinglördag med fina erbjudanden.
Läs mer om shoppingutbudet här.

Tips på caféer i Arvika

Mat och dryck i Arvika

HÖSTENS EVENEMANG

Höstens evenemang i Arvika bjuder på skratt, eftertänksamhet, konserter, teater och intressanta utställningar.

Tips på evenemang

Visa alla evenemang

SOV GOTT I ARVIKA

Helårsöppen familjecamping, komfortabla hotell, sjönära ställplatser.

Upptäck alla boenden här