Google my Business

Google my Business (ofta förkortat till GMB) är ett av dina viktigaste skyltfönster. En kostnadsfri företagsprofil innehåller inte bara lokala företagsuppgifter utan med den kan du hantera hur ditt företag presenteras på Google Sök och Maps.

Google samlar en massa relevant information som dina besökare letar efter. Genom att ta ägarskap av din kommunikation via verktyget Googel My Business kan du visa upp dessutom styra vad som visas upp och förstärka närvaron. Du kan lägga in verksamhetens fysiska plats, öppettider och kontaktuppgifter, bilder, filmer, evenemang och mycket annat som förenklar kommunikationen mellan dig och din kund. Det förbättrar dessutom verksamhetens möjlighet att ranka på lokala sökningar om man kopplar GMB till verksamhetens webbplats.

Ta kontroll över informationen och svara på recensioner. Det gör du genom att klicka på länken ”äger du företaget” och verifiera ägarskapet.

Ta ägarskapet av din kommunikation

Chansen är väldigt stor att din verksamhet redan finns på GMB. Testa att googla på verksamhetens namn och se om den publiceras (i desktopmiljö är det rutan som dyker upp till höger om sökresultaten, i mobilen är det resultatet som dyker upp först efter betalda annonser). Om din verksamhet syns med en text som säger “Äger du det här företaget?” är det inte verifierat.Klicka på länken och följ instruktionerna för verifiering så att du kan ta kontroll över ditt innehåll. De flesta företag kan verifiera sitt ägarskap via telefon eller sms eller genom att begära ett vykort från Google till din adress.

Om verksamheten inte kommer upp kan du lägga upp det genom att gå in på den här länken till Google My Business.

  • Svara på både positiva och negativa recensioner.
  • Öppettider – kan hämtas från webben om inte ägarskap finns och öppettider läggs in manuellt.
  • Fyll på med bra och säljande bilder och filmer.

Omdömen och trafik på Google

Det är viktigt att du och din verksamhet svarar på kundernas recensioner – både positiva och negativa. Tänk på att svara professionellt.

Positiva recensioner i GMB är viktigt för att komma högt i Googles ranking. Uppmana gärna dina kunder att ge recensioner på Google, TripAdvisor, Eniro och övriga plattformar.

Google kan skicka information till dig kring antalet visningar, vilket foto som visats mest eller när det lagts till en recension. Underlätta för dig själv och skaffa aviseringar för att hålla koll på trafiken på din Google My Business sida, klicka här för att läsa mer om hantering av aviseringar.

Se till att profilen alltid är uppdaterad med aktuella foton, specialerbjudanden och kampanjer för att uppmuntra kunderna att välja dig.

Digitalakademin

Vill du lära dig mer om Google My Business och få kunskaper och verktyg för att lyckas online? Då tipsar vi om Digitalakademin som är en kostnadsfri självstudie från Google. För att komma igång behöver du bara klicka här och registrera dig!