Hiking Värmland

Kvalitetssäkrade vandringsleder

Total längd

100 km

Antal leder

21 st

Nivå

Lätt - svår

Underlag

Varierat

Hiking Värmland-leder

Hållbara vandringsleder i Värmland

En kvalitetsmärkt Hiking Värmland-led är en vandringsled som är kontrollerad och godkänd enligt kvalitetssäkringssystemet Hiking Värmland. Den uppfyller alla kvalitetskriterier som att till exempel ledmarkeringen är lätt att följa, broar, spänger och rastplatser är välskötta och att det finns skyltar på svenska, engelska och tyska. Dessutom är alla markägare positiva till leden.

I Värmland finns totalt 21 kvalitetssäkrade vandringsleder med olika svårighetsgrad som ger dig en häftig upplevelse längs Värmlands sagolika natur. Nedan hittar du information om alla leder så att du kan planera ditt nästa vandringsäventyr och utforska vad du kan göra efter vägen.Välj vilken vandringsled som passar dig

Att vandra är bästa sättet att upptäcka natur- och kulturlandskapet. Är du redan vandrare vet du att vandring är både rogivande och stärkande, samtidigt är det hälsosamt att röra på sig. Välj en dagstur som har rätt längd och svårighetsgrad.

Svårighetsgrader Hiking Värmland

Lätta vandringsleder – Vandringsleden är minst en meter bred, platt eller har bara svag lutning och ett jämnt underlag.

Medelklassade vandringsleder – Här är framkomligheten god utan allt för stora nivåskillnader, ofta på naturstig. Här är det inga problem att ta sig fram för dig som har lite kondition.

Svåra vandringsleder
– Här kan det krävas lite mer kondition och fysik då det kan finnas både branta passager och nivåskillnader.

Avancerade vandringsleder – Branta passager och rejäla nivåskillnader för dig som gillar utmaningar och är van
friluftslivet. Här behöver du vara en erfaren vandrare med rätt utrustning eftersom leden ofta går genom obebyggda marker.

Vandringsleder Medel

Bra framkomlighet. Hela eller delar av turen går på naturstig. Nivåskillnader som är utan problem för en person med normal kondition. Här hittar du Hiking Värmland-leder med medel som svårighetsgrad. Klicka in dig på varje led för att läsa mer om längd, tidsåtgång, sevärdheter och för att se den digitala kartan.

Svårighetsgrad: Medel

Visa alla

Vandringsleder Svår

Begränsad framkomlighet på grund av branta passager och större nivåskillnader som kräver god kondition. Här hittar du Hiking Värmland-leder med svår svårighetsgrad. Klicka in dig på varje led för att läsa mer om längd, tidsåtgång, sevärdheter och för att se den digitala kartan.

Aktiviteter

Visa alla

Boende och vandring

Kombinera sagolik vandring i storslagen och orörd natur med fantastisk mat och boende i Värmland ! Här är tips på en rundresa i Värmland med vandringstema.

Information om Hiking Värmland

Här hittar du information inför din vandring

Läs mer om information

5 tips på vandringsleder

Inspireras inför din vandring

Läs hela artikeln