Värmlandsleder

Kvalitetssäkrade vandringsleder

Total längd

100 km

Antal leder

21 st

Nivå

Lätt - svår

Underlag

Varierat

Värmlandsleder

Att vandra är bästa sättet att upptäcka natur- och kulturlandskapet. Är du redan vandrare vet du att vandring är både rogivande och stärkande, samtidigt är det hälsosamt att röra på sig. Välj en dagstur som har rätt längd och svårighetsgrad.

En kvalitetsmärkt Värmlandsled är en vandringsled som är kontrollerad och godkänd av föreningen Värmlandsleder. Den uppfyller alla kvalitetskriterier som att till exempel ledmarkeringen är lätt att följa, broar, spänger och rastplatser är välskötta och det finns skyltar på svenska, engelska och tyska. Dessutom är alla markägare positiva till leden.

En hållbar tillfredsställese

I Värmland finns totalt 21 kvalitetssäkrade vandringsleder med olika svårighetsgrad som ger dig en häftig upplevelse längs Värmlands sagolika natur. Nedan hittar du information om alla leder så att du kan planera ditt nästa vandringsäventyr och utforska vad du kan göra efter vägen.

Vandringledernas olika svårighetsgrader

Svårighetsgraden är en sammanvägd bedömning av ledens nivåskillnader och stigens underlag. Den svåraste passagen avgör hur leden, eller etappen, klassas. Värmlandsleder har följande svårighetsgrader.

Svårighetsgrader

Lätt
Leden går på mark som är plan eller har svag lutning. Ledens underlag är jämnt, utan trappsteg eller steniga partier. Vandringsleden är minst en meter bred.
Medel
Bra framkomlighet. Hela eller delar av turen går på naturstig. Nivåskillnader som är utan problem för en person med normal kondition.
Svår
Begränsad framkomlighet på grund av branta passager och större nivåskillnader som kräver god kondition.
Avancerad
Begränsad framkomlighet på grund av branta passager och större nivåskillnader som kräver god kondition. God erfarenhet av friluftsliv är ett krav eftersom leden går i obebyggda områden. Vandraren måste ha rätt utrustning och bära med sig allt som behövs under vandringen.

Utforska alla 21 sträckor på Värmlandsleder

Visa alla
Copy link
Powered by Social Snap