Matproducenter i Karlstad

Älvsbacka Guld

Stenåsen 233, Älvsbacka
Från Älvsbacka Honung kan du köpa naturlig värmländsk, välsmakande honung direkt från bikupa och samtidigt gör du en god sak och stödjer pollineringen i Värmland.  Ät honungen som den är, eller använd den i matlagning och bakning. Här hittar du också bipollen och bivaxprodukter och du som föranmält dig kan delta på Bisafari.

Artian Bread

Älvsbacka Guld

Älvsbacka Guld

Artisan Bread

Kasernhöjden6, Karlstad
På Kasernhöjden i Karlstad hittar du Artisan Bread – ett modernt hantverksbageri som erbjuder bröd, konditori och kaffe i häftig miljö. På plats kan du också se tillverkningen av alla godsaker i bageriet.

Cappucino och bakelse från Artisan Bread i Karlstad

Bakelser med maräng dekorerade med blommor och pistagenötter från Artisan Bread

Smördegbullar med äpple från Artisan Bread

Annefors Gårdsbutik

Annefors Ve 235, 65596 Väse
Gårdsbutiken drivs av Lena och Urban och ligger i en stor magasinsbyggnad som har förädlade produkter i form av marmelad, chutney och salt, olika typer av honung, lite plantor, snittblommor, grönsaker och bär efter säsong, samt ett litet utbud av lokala produkter. Erbjuder även lammkött och lammskinn från gården och blir du fikasugen finns även fika att köpa som är bakat på ankägg från gården och säsongens bär.

Carlstad Chark & Deli

Sågverksgatan 18, 652 21
Erbjuder egenproducerade charkprodukter som Falukorv, Femarkerkorv, Hackkorv, Granskottskorv, ölkorvar, Parisare, Ostkorv, Grillkorv, Chorizo, Amigo, färskkorvar och rökt skinka. Grillar även högrevsburgare och korvar utanför butiken. På Carlstad Chark & Deli hittar du även Fröken Corretta som erbjuder gourmet marshmallows.

Enbackens Musteri

Enbackens Musteri är ett hållbart musteri som finns i Munkfors och Karlstad i sköna Värmland. Under Smaka på Värmland hittar du Enbackens musteri på Höje Vedugnsbageri och på Mejerigatan 2 i Karlstad. Så välj vilken plats som passar dig bäst! Här kan du ta del av drycker utan konstgjorda tillsatser, som endast är tillverkade av svenska bär och frukt. Förutom drycker i olika smaker kan du också hitta marmelader, chutneys och sirap.

Finnbråtens Gård/Finnbråtens Skogsfår

Finnbråten 301, 655 94 Karlstad
På Finnbråtens Gård/Finnbråtens Skogsfår hittar du lammkött, korv och skinn från gårdens egna djur. Här kan du även fika i caféet på logen eller ta en mumsig våffla i våffelstugan i Kåtan. På gården finns även fårklippning och möjlighet att göra besök hos gårdens eller åka häst och vagn. Under Smaka på Värmland står också Fjällsäter Kulturgård på Finnbråtens Gård, du hittar mer information om Fjällsäter Kulturgård nedan.

Fjällsäter Kulturgård

Finnbråten 301, 655 94 Karlstad
Erbjuder honung, skinn och grönsaker hos Finnbråtens gård/Finnbråtens Skogsfår.

Fröken Corretta

Sågverksgatan 18, 652 21 Karlstad
Erbjuder gourmet-marshmallows i spännande, nya och fantastiskt goda smaker som tillverkats förhand. Står hos Carlstad Chark & Deli på Sågverksgatan 18, 652 21 Karlstad

Greeks handelsträdgård

Göranstorp 610, Väse
Greeks Handelsträdgård är ett familjeföretag som sedan 1947 odlar blommor och grönsaker. Gården ligger i Väse, nordost om Karlstad i Värmland och allt som produceras är certifierat enligt KRAVs regler. Här kan du handla gårdens grönsaker och andra goda delikatesser, handgjorda tygpåsar till frukt och grönsaker som tillverkas av återanvända kaffesäckar.

Lindås lamm

Lindås 305, Karlstad
Elsa Lund-Magnussen driver idag Lindås lamm, hon och maken Espen köpte gården 1991. Verksamheten på gården idag är ekologisk uppfödning av lamm, gårdsslakteri, styckning och försäljning av kött, lammskinn, ull, kurs- och kalas samt skogsbruk. På åkermarken, 30 hektar, odlas ekologiskt vinterfoder och bete för gårdens får. Under Smaka på Värmland kan du besöka gården och här erbjuds lammkött, förädlade lamm, lammskinn, kuddar och dynor och även visning av klippning av tackor, öppet hus i slakteriet och det nya fårhuset. Kaffe kommer att finnas till besökare.

Liljenäs Gård

Liljenäs 210, 664 94 Vålberg
På Liljenäs Gård finner du färska värmländska champinjoner, champinjonsoppa och champinjontoast samt glasskreationer och fika.

Lönngården

Sutterhöjden 340, 655 97 Molkom
Lönngården ligger i byn Sutterhöjden i vackra Värmland, ca 4 mil norr om Karlstad. På Lönngården bor Henrik och Kajsa som är sjunde generationen som har anor från 1600-talet. Här erbjuds bl.a. gårdens ekologiska hängmörade nötkött, lammskinnsprodukter, luffarslöjd, keramik och havrekärvar. Säljer även kalkonprodukter från Adelsåsen, ekologisk potatis från Ölmhult och honung från Älvans honung. Café med våfflor och hembakat.

Norra Sanna Bageri

Norra Sanna 115, 655 91 Karlstad
Erbjuder olika sorters långjästa surdegsbröd, bullar, kakor, pizzaslice och pizzadeg för den som vill göra egen hemmapizza. Nymalet kulturspannmål och oraffinerat havssalt till hemmabagaren. NYHET! Tunnbröd, mjukt och hårt, bakat med bl.a. Värmlandsvete och gräddat i vedeldad ugn.


SmakSäker Dessert & Choklad

Artisan Bread på Kasernhöjden 4, 653 39 Karlstad.
Erbjuder egentillverkade chokladpraliner och andra läckra chokladbitar. Står på Kasernhöjden hos Artisan Bread under Smaka på Värmland.

Tingvalla Hantverks AB

Norra Sanna 115, 655 91 Karlstad
Ett litet bryggeri i Karlstad som erbjuder kombucha samt dukar och påsar gjorda på bivax. Står hos Norra Sanna Bageri på Norra Sanna 115, 655 91 Karlstad.

Älvans Honung

Sutterhöjden 340, 655 97 Molkom
Erbjuder honung hos Lönngården på Sutterhöjden 340, 655 97 Molkom. Säljer även hos Ölmeljus i Ölme/Kristinehamn.

Kils Slakteri AB (Saluhall)

Traktorgatan 6, 653 43 Karlstad
Välkommen till Kils Slakteri Saluhall i Karlstad! I vår Saluhall erbjuder vi köttdetaljer som filé, entrecote och kotlett men också mer sällsynta, exklusiva detaljer. Vi tillhandahåller även specialdetaljer på förfrågan. Vi erbjuder även charkprodukter som korvar, falukorv, blodpudding producerade av Robertsons efter våra egna recept. Utöver kött och chark har vi en härlig ostdisk, ägg, marmelader, sylt, kex, oljor, vinäger, pasta, grillkol, lakrits, kryddor, honung och mycket mer.

Åstorps Gård Handelsträdgård och Butik

Åstorps Gård 355, 65593 Karlstad
Säljer egenodlade kryddor, växter inför hösten och kransar.

Q Svensk Naturhonung

Åstorps Handelsträdgård, 65593
Säljer egenproducerad honung i högsta kvalitet! Under Smaka på Värmland säljer Q Svensk Naturhonung sin honung på Åstorps Handelsträdgård.

Rotnäs Gårdsbutik

Rotnäs 407, Rotnäs Gård, 655 93 Karlstad
Rotnäs Gårdsbutik är En mysig butik i ett gammalt magasin. Här finner du ett café med godsaker och pizza och en gårdsbutik med inredningsartiklar. Det finns också gott om sittplatser i den fina lantliga utomhusmiljön och även inne i det vackra magasinet. På gården finns även hundar, katter och hästar.