Utställare i Sunne


Frykens Pärla

Strandvägen 16, 686 97 Lysvik
Egenproducerade matprodukter. Serverar en speciell meny denna helg med tema höst, gjord på egna och lokala produkter. En avsmakningsmeny på olika råvaror som man hittar i vårt närområde. 

Fryksdalens Bryggeri AB

Fryksdalens Bryggeri, Lysvik
Fryksdalens Bryggeri AB är ett mikrobryggeri som startade under mars 2020. Bryggeriet är beläget i Lysvik i Sunne Kommun i vackra Fryksdalen mitt i Värmland. Bryggeriet startades av Niklas Nilsson och Rikard Olsson som båda bor i Lysvik. Idag drivs bryggeriet i egen regi av Niklas. Båda var genuint intresserade av att brygga öl.
Endast söndagen 1/10 kan ni besöka Fryksdalens Bryggeri i deras lokaler i Lysvik. Här finns smakprov och försäljning av lättöl & folköl och Frykdalens Bryggeri visar även upp tillverkningen av öl.

Västra Ämterviks bryggeri

Zandergatan 1, Sunne
Inne i Sunne, ett stenkast från Fryken ligger bryggeriet i ett gammalt storkök från 1940-talet. Bryggverket är en ombyggd 1250 liters Wedholms mjölktank med eluppvärmning genom värmemattor. Mattorna som sitter på innertankens yttersida ger en skonsam uppvärmning som behåller råvarornas smaker utan att bränna eller försockra vörten. Jäsningen sker i öppna jäskarl och lagringen i kylrum i slutna lagertankar. Här kolsyras ölen under mognadstiden och tappas sedan manuellt innan leveransen ut i Sunne, Värmland och världen. Kapaciteten är liten men Västra Ämterviks Bryggeri tar hantverket på största allvar, så varje del av bryggprocessen sker med hjälp av syn, smak, doft, hörsel och känsel. Ingen automation – bara ren vilja, tid och kraft.

Under Smaka på Värmland finns försäljning av lätt- och folköl samt soda och de visar upp sin tillverkning av öl.

Åsegårdssätter svamp- och skogsträdgård

Här erbjuds hantverksmässigt framställda produkter, bland annat torkad ostronskivling som odlas på lövträdsstockar i egen skog, svamp- och örtsalt med både vildplockade och egenodlade ingredienser, samt honung från egen bigård. Gå en sväng genom svampodlingen och den växande skogsträdgården med ätbara perenna växter.