Destination Värmland

En njutning för alla smaker

2 minutes reading

En njutning för alla smaker

Food engages, inspires and interests. If it is also locally and sustainably produced, it feels good both in the stomach and the soul. Welcome to the food destination Värmland and a journey through the entire taste palette.

Pål Johansson

Den värmländska mat- och dryck-scenen

Det bubblar och fräser verkligen om den värmländska mat- och dryck-scenen. För att använda ett slitet, men passande, uttryck så är det ett välfyllt smörgåsbord som väntar besökaren på jakt efter kulinariska äventyr.

Trots att den första Michelinstjärnan ännu inte fallit över värmländsk mark så kan vi garantera minnesvärda smakupplevelser. Och det gäller inte enbart från besök hos någon av alla de ambitiösa krögare som du hittar över hela landskapet. Nej, ta gärna tiden att även utforska och upptäcka de små, lokala bryggerierna och musterierna, de mysiga gårdsbutikerna med egenproducerade delikatesser och bege dig ut på en fikarunda bland alla caféer och bagerier.

Smaka på Värmland – Ett smakprov på det värmländska mathantverket

Ett bra sätt att få en inblick i och smakprov av det värmländska mathantverket är på festivalen Smaka på Värmland, som år 2023 går av stapeln den 30 september – 1 oktober. Här kan du bokstavligen äta dig genom allt vad Värmland har att bjuda på i en kulinarisk resa. Passa även på att handla mat och råvaror direkt från producenterna.

Goda middagar i anrika miljöer

För dig som söker helhetsupplevelsen med goda middagar i anrika miljöer är ett besök på någon av Värmlands alla herrgårdar ett givet val. Landskapet har en stark herrgårdskultur med ett flertal vackra och välbevarade byggnader, inte sällan i minst lika tilltalande omgivningar. Här pratar vi njutning för alla sinnen, där ofta maten och drycken har en central roll.  

Visste du att…

Familjeföretaget Löfbergs grundades redan 1906? Fem år senare rostade de sina första bönor och sedan dess har doften av nyrostat kaffe varit ett signum för Karlstad.

Middagstid och svårt att välja?

Här följer en kulinarisk 10-i-topp över länets bästa matupplevelser. Några av restaurangerna har endast säsongsöppet.

  1. Sliperiet Gastronomi, Borgvik
  2. Ölme Prästgård, Kristinehamn
  3. Matbruket, Karlstad
  4. Frykens pärla, Lysvik
  5. Big Hill Lodge, Filipstad
  6. Sahlströmsgården, Torsby
  7. Olssons Brygga, Arvika
  8. Wedbränt, Säffle
  9. Ulvsby herrgård, Sunne
  10. Julin’s Backyard BBQ, Karlstad
Copy link
Powered by Social Snap