Roadtrips in Värmland

Roadtrip - 3 day trip with luxury accommodation

4 minutes reading

Roadtrip vandring i Värmland

Gör en rundresa i Värmland med temat vandring! Med våra tips kan du kombinera lyxigt boende med vandring i vacker natur. Välj att stanna en natt eller boka in några dagar för ett härligt vandringsäventyr med god mat, spa och relax.

Bo fint på Hennickehammars Herrgård och vandra på Järnsjöleden

1 timmes bilfärd från Karlstad till Hennickehammars Herrgård

Börja din vandringsresa på Hennickehammars Herrgård! Den vackra herrgården med anor från 1700-talet, miljön, historien och känslan tar tag i dig på ett väldigt speciellt sätt. Här kan du också prova några av de många aktiviteter som erbjuds, eller bara skämma bort dig själv med god mat och vackra omgivningar. Kanotturer, fiske, golf på närliggande 18-hålsbana, vedbastu vid sjön eller varför inte unna en timme i jacuzzin.

Vandring på Järnsjöleden

25 minuters bilresa från Hennickehammars herrgård till Bjurbäckens slussar där Järnsjöleden startar.

Järnssjöleden sträcker sig från Bjurbäckens slussar, över Lungälvsmossen, längs Storlungen, passerar Lungsund och Lundsberg och fortsätter att slingra sig ända ner till Hytte och Norsbäcks kanal där Järnleden startar.

 • Längd: 28 km

Relaxa på prisbelönta Selma Spa och vandra Sundbergsleden och Gruvrundan

Selma Spa 1 h 30 minuter med bil från Bjurbäckens slussar till Selma Spa.

Selma Spa kan du dra dig tillbaka efter en hel vandringsdag med bad, behandlingar, träning, god mat och god sömn. Maten är tillagad för att passa dig som lever ett aktivt liv, och som gillar att njuta av livets goda. Stanna en natt för att sedan starta nästa dag med en välsmakande och nyttig frukost på Selma Spa och påbörja din vandringstur på Sundbergsleden som är precis utanför dörren.

Vandring på Sundbergsleden

Sundsbergsleden erbjuder vackra vyer över Fryksdalen från Klövberget och förtrollande urskog. Den kritiga marken ger en ovanligt rik flora och fauna och här finns sju av de åtta inhemska arterna av hackspett i området. Sundsbergsleden ligger i Sundsbergs rekreationsområde, på gångavstånd från Sunne centrum.

 • Längd: 6 km
 • Tid: 2,5 timmar
 • Svårighetsgrad: Average

Vandring på Gruvrundan

30 minuters bilfärd till parkeringen Linbanan där Gruvrundan startar

Gruvrundan är en av de populäraste vandringslederna i Värmland. Leden är 10 kilometer lång och erbjuder en perfekt blandning av naturupplevelser och kulturarvslämningar. Området du vandrar i ligger cirka 35 kilometer nordväst om Sunne och här kommer du också emellanåt att uppleva en riktig vildmarkskänsla.

 • Längd: 10 kilometer
 • Svårighetsgrad: Difficult

Ät en god middag och checka in på Stadshotellet Kristinehamn

1 timme och 30 minuters bilfärd till Stadshotellet i Kristinehamn

Stadshotellet i Kristinehamn med anor från 1878 ligger vid ån Varnan som mynnar ut i närliggande Vänern. Hotellets restaurang erbjuder en varierad meny och har även en utomhusterrass som är öppen under sommaren. Börja nästa dag med frukost på hotellet och bege dig sedan till Visnums Kil.

Vandring på Prästöleden

25 minuters bilresa från Stadshotellet i Kristinehamn till Visnums Kil där vandringsleden börjar.

Prästöleden ligger i norra änden av reservatet Nötön-Åråsviken. Hela området är ett naturreservat och går huvudsakligen genom betesmarker med betande kor, längs vägen finner du ocksåett utsiktstorn med fin utsikt över Kilsviken och en rastplats med fin utsikt finns vid Prästöudden.

 • Längd: 6 km
 • Tid: 2 h
 • Svårighetsgrad: Easy

Vandring på Nötöleden

Nötöleden ligger mitt i naturreservatet Nötön-Åråsviken, ett område känt för sina gamla ekar, öppna fält och sjöutsikt. Efter 1,6 km kommer du till Hästudden, en rastplats med lägereldplats, bänkar och bord, utedass och en underbar utsikt över Vänern.

 • Längd: 6 km
 • Tid: 2,5 h
 • Svårighetsgrad: Average

Vandring på Arskagsleden

Arskagsleden ligger i södra delen av naturreservatet Nötön-Åråsviken. Sandholmsudden har en rastplats med bänkar och bord i en öppning i skogen och från Arskagsudden har du fin utsikt över Vänern. I söder ser du Åråsviken som är en underbar del av sjön med en labyrint av små öar och vassområden.

 • Längd: 5,6 km
 • Tid: 1,5 h
 • Svårighetsgrad: Average

Avsluta med en god natts sömn på Clarion Collection Hotel Drott

1 timmes bilfärd från Visinums Kil till Drott Hotell i Karlstad

Det anrika hotellet ligger i centrala Karlstad, 50 meter från tågstationen, nära till shopping och med solstadens hela utbud av nöjen, på gångavstånd. 1909 byggdes den anrika fastigheten och idag erbjuder Hotell Drott ljusa, rymliga och personligt inredda rum med högt i tak och stuckaturer. På hotellet finns en mysig bar och en restaurang för den som vill ha något gott att äta.

Copy link
Powered by Social Snap