Travel to Filipstad

Res till Filipstad

Här hittar du information om hur du reser till Filipstad och inom kommunen

Med bil

I Filipstad möts riksvägarna 63 och 26.

Viktiga vägar för den som åker bil i Värmland är E18 som knyter samman de östra, centrala och västra delarna, E45 norrut längs Vänerns västra strand vidare upp genom Fryksdalen och västerut in i Dalarna, samt riksvägarna 61, 62 och 63 från Karlstad mot Arvika och Norge, genom Klarälvsdalen och Filipstad. Riksväg 26 går från Halmstad till Mora och passerar genom Filipstad.

Med Buss

Värmlandstrafik med sina gula bussar ansvarar för regional buss- och tågtrafik. Tider och sträckningar är utvecklade både för dagspendlare och besökare.

För att ta dig till Värmland kan du åka med Flixbus eller Bus4you.

Med flyg

Det finns tre flygplatser i Värmland. Karlstad Airport är den största och de mindre är Hagfors flygplats och Torsby Flygplats.

Med Värmlandstrafik tar du dig vidare till Filipstads kommun.

Med tåg

Med SJ kan du åka tåg från storstäderna Stockholm, Göteborg och Oslo till bland annat Karlstad och Kristinehamn för vidare färd till Filipstad. Därefter gäller Värmlandstrafiks bussar för att ta sig vidare till övriga orter inom kommunen.

Sträckan Göteborg-Nykroppa trafikeras av Tågab som samarbetar med SJ. Biljetter köper du via SJ

Med Inlandsbanan tar du dig sommartid från norra Sverige till våra trakter.  

Med taxi

Ett samtal bort och du kan enkelt ta dig till besöksmål i Filipstad med omnejd med Taxi Filipstad. Behöver du ta dig till någon plats i Filipstad kan du ringa: 0590–15045.