Om Forshaga

Klarälven är en ständig följeslagare genom hela vår kommun. Med sitt unika laxfiske drar den besökare från hela världen. Upptäck naturen på någon av våra många leder för cykel och vandring. Ta del av konst och kultur, aktiviteter och spontanidrott. Bo bekvämt, lyxigt eller enkelt. Var är ditt nästa smultronställe? Varmt välkommen till Forshaga!

Vill du meta abborre eller dra upp en lax?

Fartfyllt eller lugn utflykt? Här finns plats för alla!

Bad och strandhäng hör sommaren till.

Klarälven – ett blått band genom kommunen

Klarälven har upplevelser för alla: spännande fiske, vackra vyer, rofylld paddling eller mysiga grillstunder. Älven är en ständig följeslagare genom vår kommun. Med sitt klara vatten har den erbjudit mat på bordet, kraft ur forsarna och en praktisk farled genom tiderna. I Forshagaforsen finns ett av nordens bästa fiskevatten. Vid Forshagaforsens camping och sportfiskecenter kan du köpa fiskekort till de flesta sjöarna i kommunen.

Forshagaforsen

Ett av nordens bästa fiskevatten!

Överraskas av Klarälvsbanan

Klarälvsbanan eller Nordmark – Klarälvens Järnvägar (NKlJ), var en järnvägslinje som byggdes i slutet av 1800-talet för att transportera råmaterial och varor till industrierna längs med banan. Klarälvsbanan är numer en 90 kilometer lång asfalterad bilfri naturupplevelse som slingrar sig genom den värmländska naturen, från Karlstad i söder till Uddeholm i norr. Vandra, ta cykeln, inlines eller rullskidor. Banans lätta lutning passar både stora och små familjemedlemmar och lämpar sig väl för olika funktionsvariationer. Oavsett om du bor i kommunen eller är här på besök tror vi att du kommer att överraskas av Klarälvsbanan och dess omgivningar. Vad vill du upptäcka längs vägen?

Kulturell mötesplats på Gamla Kraftstationen

Varje år fylls den gamla kraftstationen i Deje med en rik blandning av konst. Konstnärer från hela landet ställer ut i den historiska byggnaden där deras verk adderar något nytt till miljön. Kontrasterna gör besöket i denna konsthall till en upplevelse. Den gamla kraftstationen inrymmer också Culinarum som erbjuder besökarna läckra bakelser, tårtor, praliner, saftiga bullar och kakor samt matiga mackor. Vad sägs om en god kopp kaffe eller ett glas vin till fikat? För att veta mer om årets utställningar, besök www.gamlakraftstationen.se.

Multisportarenan, skateparken och konstväggen

Vid Forshaga lärcenter ligger ett spännande område som innehåller en multisportarena, en skatepark, en öppen konstvägg och ett vardagsrum i utemiljö. Hit är alla välkomna – professionella som nybörjare, barn som vuxna – alla ges möjlighet att sporta, åka skateboard, kickbike, BMX eller inlines men även uttrycka sig konstnärligt med till exempel pensel, roller eller sprayburk.

På multisportarenorna är det konstgräs och det finns möjlighet att spela olika bollsporter. Skateparken är cirka 600 kvadratmeter och byggd i första hand för skateboardåkning. Arenorna här är spontanidrottsområden och inte bokningsbara.

Konstväggen mäter ca 30 x 2,5 meter. Väggen och området är belyst för för ökad trygghet, visuell estetik och möjlighet att vistas på platsen under våra mörkare månader. I anslutning till väggen finns ett vardagsrum i utemiljö, en träffpunkt där du kan sitta i betonggjutna fåtöljer, ladda din telefon och samtidigt använda gratis Wi-Fi.