Om Forshaga

I alla tider har vi hämtat vår kraft ur skogen och den mäktiga Klarälven. Fortfarande idag ger de attraktionskraft till vår plats genom storslagna upplevelser och eftertraktad rekreation. Packa kaffetermosen i ryggsäcken och upptäck naturen med sitt skiftande landskap, bygdens rika historia, spännande kulturupplevelser och aktiviteter för stora och små äventyrare.

Vill du meta abborre eller dra upp en lax?

Fartfyllt eller lugn utflykt? Här finns plats för alla!

Bad och strandhäng hör sommaren till.

En trogen följeslagare genom vår kommun

Klarälven ger upplevelser för alla: vackra vyer, rofylld paddling, mysiga grillstunder och fiske i världsklass. Älven är en ständig följeslagare genom vår kommun. Med sitt klara vatten har den erbjudit mat på bordet, kraft ur forsarna och en praktisk farled genom tiderna. Upptäck den du med!

Vår historia börjar vid Klarälven

Klarälven har varit viktig för vår bygd i alla tider. Den har varit mångas försörjning och dess krafter har drivit sågar, stångjärnshammare, glasbruk, pappersbruk och kraftverk. Älven har också varit ett viktigt transportmedel för såväl människor som varor och timmer. Möt vår historia vid det gamla färjeläget i Edeby, vid Kraftstationen i Deje eller vid slussarna i Forshaga.

Fiske i världsklass

Älven bjuder på ett varierande fiske både i strömt och lugnt vatten. Har du tur kan du få abborre, gädda, harr, id, lake, lax, mört, sutare eller öring på kroken. Forshagaforsen är känt för sitt lax- och öringsfiske och besöks varje år av sportfiskare från hela världen.

Följ strömmen

Genom att paddla kommer du spännande nära naturen och djurlivet i och omkring älven. Följ dess krokiga bana från storskogarna i norr, genom öppna landskap hela vägen ner till Vänern. Kanske möter du en bäver som jobbar på sin hydda, ser en gädda slå i vassen eller en älg som gått ner för att dricka vid strandkanten.

Vi har lyckan och lusten

Packa kaffetermosen i ryggsäcken och upptäck naturen!