Hero Badge

UPPLEVELSE

Vår mest besökta sevärdhet

Vi tipsar

Gamla kraftstationen - turistmagneten i Deje

1 minuts läsning

Gamla kraftstationen – turistmagneten i Deje

Värmlands turismpristagare år 2021! Gamla Kraftstationen i Deje har öppet för säsongen och bjuder åter in till sin konsthall fylld av varierad konst, aktiviteter, mat och dryck.

I de industriella lokalerna som andas historia får du som besökare en unik kulturupplevelse. Den nedlagda kraftstationen har sedan flera år tillbaka år efter år fyllts med konst från lokala, nationella och internationella konstnärer. Platsen har kommit att bli kommunens mest besökta sevärdhet.

Årets konstnärer sommaren 2022

Uttrycken som konstutställningen bjuder på är som vanligt varierad och i år får besökaren se alltifrån alster i keramik till street art. Carolina Falkholt, Bokstavligt målat, Chantal Guyot, Elin Klar, Elin Zlatkovic, Ghost Ceramics Gbg och Niklas Pix Bodin är de första konstnärerna som presenterats som utställare under årets konstsommar.

En matupplevelse

I den romantiska industriella miljön tillsammans med konsten och utsikten över Klarälven kan du njuta av ekologisk fika eller lunch. I Culinarum Café njuter du ekologiskt, värmländskt och närproducerat så långt det är möjligt. Här bakas och lagas efter säsong enligt konceptet rustikt med finess. Sedan en tid tillbaka finns Gamla kraftstationen med på White guides cafélista.

Läs mer om Gamla kraftstationen och deras erbjudanden på gamlakraftstationen.se.