Personporträtt

1 minuts läsning

Jimmy Jansson

Den mångfacetterade musikbegåvningen från Hagfors med många strängar på sin lyra.

Hagforsbördige musikern, låtskrivaren och producenten Jimmy Jansson är vid en ålder av 35 en riktig Mello-veteran. Han debuterade i Melodifestivalen 2002 med sitt band Poets och melodin “What difference does it make”, 2005 deltog han som soloartist med “Vi kan gunga” och 2007 med “Amanda” där han även varit med och skrivit text och musik. Som producent och låtskrivare har han hitintills haft med 23 låtar, varav 2020 var ett rekordår då han deltog med hela sex bidrag, flest någonsin.  

Han fick sitt genombrott som soloartist via dokusåpan Fame Factory 2003 och år 2004 släppte han sin debutsingel “Godmorgon världen” som sålde guld. År 2014 var han med och skrev vinnarbidraget “Unbelievable” till Lisa Ajax i Idol. 

Nu satsar jag på låtskrivande åt andra; mina egna projekt har jag lagt på hyllan för en tid, men man vet aldrig, kanske förändras det…

2021 har Jimmy tre bidrag med i Melodifestivalen, “Om allting skiter sig” med Emil Assergård, “In the middle” med The Mamas och “Rich” med Julia Alfrida.