Vandra på Hammarö

För dig som tycker om att uppleva naturen så finns det många fina vandringsleder och strövområden i varierande längd och terräng runt om på Hammarö.

Vandra längs med kusten och skogen.

Upptäck vandringsleder som förflyttar dig mellan fastland och öppet landskap.

Pilgrimsleden på Hammars udde

Ute på Hammars udde finner du pilgrimsleden. Leden är cirka tre kilometer lång och böjar norr om Hammarö kyrka, vid bron över till Skärgårdsmuseet, och sträcker sig norrut. Den går mellan gärdena och vattnet, in i skogen och följer sedan den befintliga grusvägen tillbaka via drottninghögarna, de fina vitsippsfälten och på slutet kyrkogården.

På Hammars udde finns även Hammarös största och Värmlands näst största gravfält från järnåldern. Du kan läsa mer om området under länken nedan.
Sevärdheterna på Hammars udde

Vitsippor ute vid hammarsudde på Hammarö.

Skärgårdspromenaden i Lillängshamnen

Vid Lillängshamnen finns Skärgårdspromenaden som sträcker sig från hamnområdet via klipporna och förbi St Olofs gryta. Hela vandringsleden är tillgänglighetsanpassad med en bred spång och räcken så att det går att ta sig fram med både barnvagnar, rullstolar och annat.

Skärgårdspromenaden i Lillängshamnen.

Bonäsleden – med utsikt över Vänern

Leden startar vid Kilenegården och går igenom ett naturreservat som har stora skiftningar i miljön. Från Kilenegården ut till Bonäsudden är det cirka 5,2 kilometer. Vandringen går igenom tall- och granskog, björkskog och kalhyggen. över spångar i vassen och längs med klipporna med utsikt över Vänern.

Längs leden passerar man badplatsen Getingberget där det finns wc. Ute på udden finns det ett vindskydd, bänkar och eldstad. Från Bonäsudden kan man sedan gå mot Räggårdsviken, där det sommartid finns möjligheter till klippbad, och vidare mot Sättersbråten som är en äng med en grillplats. Efter det kan man välja att gå mot Mörudden eller mellan golfhålen på Hammarö Golfklubb och tillbaka till Getingberget.

Grillplats vid Orrsandarna, Bonäsleden

Activities

Show all