Resa hit

Res till Hammarö

Här hittar du information om hur du reser till och från Hammarö och inom kommunen

Hammarö kommun är skärgårdskommunen som ligger cirka 10 kilometer öster om Karlstad i Värmland. För att ta dig ut till vackra Hammarö kan du åka både Hammaröleden väg 236 eller Skoghallsleden.

Tåg

Med tåg

Det är enkelt att ta sig med tåg till och från Karlstad. Det går nio tåg tur och retur till Stockholm på vardagar, fem-sex tåg till Göteborg och Oslo (något färre på helger) samt lokaltågen ut i länet. Karlstads centralstation ligger bara ett stenkast från Stora torget, som ligger mitt i stan och är enkelt att ha som utgångspunkt. Väl framme i Karlstad kan du välja mellan buss, bil eller cykel vidare till Hammarö.
Läs mer om tågtider på SJ:s webbplats.

Med buss

För att resa med buss till Hammarö åker du med Värmlandstrafik som står för all regiontrafik med bussar och tåg i Värmland. När du anlänt till Knutpunkten i Skoghalls centrum, kärnan för busstrafiken på Hammarö, har du nära till centrum med mataffärer, restauranger, båthamn och skärgårdsidyll. Med buss åker du kollektivt till Karlstad på cirka 15-25 minuter beroende på vilken linje du åker med. 
Tidtabeller, försäljningsställen och annan trafikinformation om busstrafik till och från Hammarö hittar du på Värmlandstrafiks webbplats.

Busstrafik till och från Värmland med slutsattion Karlstad hittar du via Flixbus.
Läs mer om busstider på Flixbus hemsida.

Nettbuss erbjuder bussturer mellan Oslo och Stockholm med stopp i Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Örebro, Västerås och Arlanda.
Läs mer om hur du åker till och från Karlstad med Nettbuss här.
Tidtabeller och linjekarta hittar du på denna länk.

Med Flyg

Flygplatsen Karlstad Airport ligger strax utanför Karlstad. Från flygplatsen går det linjeflyg mellan Karlstad och Arlanda i Stockholm. Du tar dig enkelt från flygplatsen in till centrum med flygbuss eller taxi på endast 20 minuter.

Med Bil

Med bil ut till Hammarö från Karlstad är du framme på cirka 20 minuter. Det finns två vägar att åka som är snarlika i tid och du väljer själv vilken som passar dig bäst beroende på vart du åker ifrån. Antingen väljer du att färdas via Hammaröleden väg 236 eller Skoghallsleden.

Med Cykel

Till Hammarö finns det fina cykelleder som du enkelt följer längs med vatten, natur och promenadstråk. Att cykla till Hammarö från Karlstad är en cykelsträcka på cirka 10 kilometer. För att ta del av cykelsträckor och olika cykelturer läs mer här hammarokommun.se/cykla

Med Båtbussen i sommar

Sommartid kan du resa med båtbussen till och från Inre hamn och ut till Hammarö. För tidtabeller och mer information besök karlstad.se/Karlstadsbuss/Batbuss/