Cykla på Hammarö

1 minuts läsning

Foto:

Erik Edgren

Cykla på Hammarö

Cykling ger dig frihet att utforska platser på ett mer flexibelt sätt än många andra transportmedel. Oavsett om det är för nöje, träning eller som ett vardagligt transportmedel, har cykling många fördelar för både kropp och själ.

Cykelleder på Hammarö:

Du kan följa Klarälvsbanan, Bymiljövägen, Röd cykeltur, Blå cykeltur, Vänerleden. Cykelkartorna visar också lämpliga cykelvägar till Karlstad och anslutningen till Klarälvsbanan vid Kroppkärrssjön i Karlstad. Läs mer här

Cykelkartor

Finns i kontaktcenter i kommunhuset i Skoghall och som pdf-dokument på Hammarö kommuns hemsida. 

Klarälvsbanan

Klarälvsbanan är en populär cykelled i Värmland. Oavsett om du är en erfaren cyklist eller en nybörjare, erbjuder Klarälvsbanan en fantastisk möjlighet att uppleva Värmlands natursköna skönhet på två hjul.

Vänerleden

Vänerleden är en cykelled som sträcker sig runt Vänern, den största insjön i Sverige och den tredje största i Europa. Vänerleden tar cyklister genom olika naturmiljöer, inklusive nationalparker, kuststränder och charmiga små samhällen längs vägen.

Cykel på bussen

Att kunna kombinera cykelturer med bussresor gör det mer flexibelt och bekvämt. Cykla Vänerleden eller Klarälvsbanan i sommar och ta med cykel på bussen!

Du kan även ta med din cykel på ett antal båtbussavgångar till sommar.

Bulten bike

Vill du hyra eldrivna cyklar kan du vända dig till Bulten bike.


Cykelservicestation vid Lunnaparken