Höje Vedugnsbageri – Samlingsplats Hagfors

I Höje, strax norr om Munkfors, i Hagfors kommun, intill Klarälven finns Höje Vedugnsbager. Under Smaka på Värmland finns flera matproducenter och hantverkare att besöka. Nedan hittar du en lista på alla utställare i Höje.


Hitta hit: Höje 81, 684 95 Höje


Björkaholm Qvarn

Diverse mjölsorter malda i Ransbysäter av Värmlandsodlat spannmål.

Höje Vedugnsbageri

I Höjes Vedugnsbageri förenas kärlek till det ursprungliga hantverket med en önskan om en levande landsbygd. Här bakas fantastiskt surdegsbröd som bakas på närproducerade ekologiska grödor i en vedeldad ugn. Förutom surdegsbröd finns fler sorters olika bröd, lättare förtäring, gott fika och kaffe.

Naturpralinen

Här erbjuds egentillverkad glass, handgjorda praliner, kola, drickchoklad, presentaskar, bräck. Allt är gjort från grunden med bara naturliga råvaror och ekologisk choklad.

Torfolk Gård

Torfolk Gårds motto är: ”Vi gör mat som vi själva vill äta” innebär att företaget strävar efter att endast sälja förstaklassiga produkter från såväl bärförädlingen som grönsaksodlingen. Högt råvaruinnehåll ger hög kvalitet i sylttillverkningen. Förutom bär- och fruktråvaror, används endast socker, vatten och pektin. Inga konserveringsmedel, färg- eller smakämnen tillsätts. Här erbjuds en mängd av härliga grönsaker och egen kokta sylter och marmelader. Allt är givetvis ekologiskt och KRAV-märkt. 

Stjärnsfors Gård

Säljer ägg från höns som går på grönbete under sommaren och som flyttas varannan dag för att få tillgång till nytt gräs. De utfodras med ett ekologiskt, helvegetabiliskt foder från Lantmännen. Utöver ägg kommer vi även att sälja gurkor och tomater som är odlade i ett tunnelväxthus, helt utan bekämpningsmedel eller konstgödsel.