Hero Badge

Något för alla

Tips & guider

Stränder att njuta på

2 minuters läsning

Stränder att njuta på

Här finns en badplats för alla oavsett om du föredrar att dyka från brygga eller gå barfota på mjuka sandstränder. Allting omringad av vacker natur.


Näset

Centralt placerade vid Möckelns norra strand ligger två vackra badplatser, Näset Västra och Näset Östra. Med fina stränder, stora grönytor, lekplats, kiosk och restaurang i närheten är badplatserna perfekta för hela familjen att njuta på. Näset Östra är lite mindre och passar de som vill ha en lugnare vistelse medan Näset Västra med en badbrygga tilltalar de mer lekfulla. Här finns dessutom en tillgänglighetsanpassad badramp. I närheten finns också möjlighet till aktiviteter så som minigolf, boule, volleyboll och padel.

Lunnedet

Badplatsen vid Lunnedets camping är en fin plats i norra Karlskoga vid sjön Alkvettern, som är en del av Bergslagskanalen. Med en inbjudande sandstrand, tillgänglighetsanpassad badramp och en badbrygga passar den de som vill bada och njuta av en naturskön miljö och koppla bort vardagen. Förutom närliggande camping finns en restaurang, café, vandrings- och cykelleder, lekplats och grillplats.

Sandtorpsbadet

På solsidans badplats med en hundra meter lång sandstrand längs med Möckeln skiner solen hela dagen. Badplatsen är perfekt för dig som tycker om att njuta av solens värmande strålar. Här finns stora gräsytor, discgolfbana och promenadstråk för dig som också vill vara i rörelse.

Sandviksbadet

Med en stor och fin sandstrand med både möjlighet till skugga och sol ligger Sandviksbadet fint belägen längs med Möckeln. Det är en långgrund badplats med gott om plats för hela familjen. På den hundra meter långa stranden finns en beachvolleybollplan och i närheten finns ett café, basketplan och promenadstråk.

Labbsand

Labbsand ligger vackert placerad vid Möckelns östra strand. En badplats för alla åldrar med en härlig sandstrand och angränsande grönområde. I anslutning till badet kan du besöka glasskiosken under sommarens varma dagar.


Tillbaka till startsidan