Karlstadsregionen – ett turismsamarbete över kommungränserna

Kil, Forshaga, Hammarö, Karlstad och Grums samarbetar inom Karlstadsregionen med strategiska turismfrågor.

De fem kommunerna har tillsammans arbetat fram en turismstrategisk plan som du kan läsa mer om här om du vill: Karlstadsregionens turismstrategiska plan.

Vår vision

Karlstadsregionen ska vara Sveriges mest gästvänliga region och resans mål året runt.

Vårt övergripande mål

Vi ska ta marknadsandelar så att besöksnäringen utvecklas, får fler gäster, gör bra resultat och kan anställa fler. Vi ska utveckla samverkan då en destination inte slutar vid en kommungräns utan består av området en besökare tolkar som resmål.

Varmt välkommen till Karlstadsregionen

Vi är så glada att just du är här och besöker oss eller är nyfiken på att upptäcka mer. Hos oss är det nära till det mesta såsom kulturen, staden, landsbygden och människorna samt Vänern, Klarälven och Fryken. Här blandas stadsliv med ett rikt utbud av trevliga restauranger och evenemang, med det lugnare tempot runt om i vår vackra landsbygd. Kulturen är alltid nära till hands oavsett om du gästar Oscar Magnussons konsthall Sliperiet i Borgvik, konsthallen Gamla Kraftstationen i Deje, tar en tur med ångbåten Freja i Kil eller besöker Lars Lerins konsthall på Sandgrund i Karlstad. Testa gärna att bo på husbåt, glamping, en ställplats med magisk utsikt vid en sjöarna, besök en gårdsbutik eller gå på konsert.

Det du kan vara helt säker på om du besöker oss i Karlstadsregionen är att du vill komma tillbaka igen och igen. Det finns alltid något mer att upptäcka hos oss i kommunerna Karlstad, Hammarö, Kil, Forshaga och Grums. Vi önskar dig en härlig resa. Varmt välkommen!