Resa hit

Resa till Karlstad

Karlstad ligger geografiskt i mitten av en triangel mellan tre stora städer. Avståndet från Oslo är 22 mil, från Göteborg 25 mil och från Stockholm är det 30 mil.

Med tåg

Från Göteborg tar det 2,5 timmar med snabbtåg till Karlstad och från Oslo tar det 3 timmar och från Stockholm 3 timmar. Centralstationen ligger centralt och du når drygt 1 000 hotellrum inom 12 minuters promenadväg från stationen.

Med buss

Till Karlstad med expressbuss kan du komma med bland andra Bus4You och Flixbus. I Karlstad och i Värmland åker du med Karlstadsbuss respektive Värmlandstrafik.

Med bil

Tar du bilen från Stockholm eller Oslo är det E18 som gäller för att komma hit. Åker du från Göteborg så finns E45 och E6 att välja på.

Med flyg

Karlstad Airport ligger 17 km utanför Karlstads centrum och där går det linjeflyg mellan Karlstad och Arlanda i Stockholm.

Parkering i Karlstad

Här har vi samlat nyttiga länkar där du kan läsa om hur du parkerar med bil, lastbil, buss och motorcykel i Karlstad samt var parkeringshusen i centrum finns.

https://karlstad.se/Trafik-och-resor/Trafik-och-gator/Parkering-av-fordon/

Här kan du se var i Karlstad du hittar ställplatser där du kan parkera med din husbil för både korttids- och långtidsparkering.

https://karlstad.se/Trafik-och-resor/Trafik-och-gator/Parkering-av-fordon/parkering-for-husbil/

Här kan du se var man parkerar en turistbuss i Karlstad. Det finns upp till ett 30-tal platser på kommunal mark varav ca 15 i centrala Karlstad.

https://karlstad.se/Trafik-och-resor/Trafik-och-gator/Parkering-av-fordon/parkering-turistbussar/