Aktiviteter för barnfamiljer

2 minuters läsning

Aktiviteter för barnfamiljer

Om vädret mot all förmodan inte är med er, eller om ni fått nog av solen, kan ett besök på någon av inomhusanläggningarna var trevligt. Här kan alla ha kul – oavsett ålder.

Kul för barn

Här finns mycket att göra för barnfamiljer

Leos Lekland

Karlstads nyaste lekland hittar du på Gräsdalen bakom Granngården. Leo’s Lekland är Nordens största leklandskedja och finns i Sverige, Norge och Danmark. Leklandet i Karlstad är 3800 kvadratmeter stort och den totala lekytan uppgår till hela 8000 kvadratmeter. Här finns gott om plats för lek och bus för hela familjen och du hittar alltid nya äventyr. De större barnen kan välja mellan massor av spännande utmaningar. Tävla med kompisarna i rutschkanorna, skjut bollar i piratskeppets kanoner eller varför inte klättra ända till vulkanens topp? För de minsta finns ett eget område där ingen över fem år får leka.

Sundstabadet

Sundstabadet erbjuder något för alla: ung som gammal, busig eller lugn, stammis eller tillfällig gäst. I upplevelsebadet kan du ha kill-i-magen-kul och samtidigt hälsa på Laban, Långa Farbrorn och Lilla Anna. Vill du träna finns tre bassänger och ett modernt gym. Den toppklassiga relaxavdelningen är en rogivande oas med hamamrum, upplevelseduschar, bubbelpooler och aufgussbastu. Här kan du njuta av det lilla extra – fräscha juicer, god mat och terrass med panoramautsikt. Sundstabadet ligger tio minuters gångväg från centrum, i det fina grönområdet vid Sundstatjärn.

Naturum Värmland

Delvis pålad ut över Vänern ligger Naturum Värmland. Här kan liten som stor på ett lekfullt sätt lära sig allt om den värmländska naturen. Hur fungerar en myrstack? Vilka fiskar finns i Vänern? Hur farlig är en björn och hur luktar egentligen en bäver? Det och mycket mer kan du lära dig på Naturum Värmland.

Djur och natur kännetecknar även Naturums kafé och butik. Kaféet har hembakt och ekologiskt som kännetecken. Om det är vackert väder under ditt besök kan du njuta av ditt fika ute på bryggan. Butiken säljer bland annat cd-skivor med fågelsång, vackra böcker och vilda gosedjur.

Bibliotekshuset erbjuder kul för unga i alla åldrar

I Bibliotekshuset erbjuds flera olika kulturalternativ. Film och teater på Arenan, Bibliotekskvällarna med olika teman och roliga aktiviteter för barn och unga uppe på bibliotekets barn- och ungdomsavdelning.

Här hittar du mer information om anläggningarna som erbjuder kul för barn

Leos Lekland
Sundstabadet
Naturum Värmland
Kultur i Biblioteksshuset
Karlstads stadsbibliotek