Alsters herrgård

1 minuts läsning

Alsters herrgård

Gustaf Frödings minnesgård i naturskön miljö med utsikt över Vänern, 8 km öster om Karlstad.

Frödings minnesgård

Alsters herrgård, Gustaf Frödings minnesgård, är en 1700-talsherrgård i vacker naturmiljö med utsikt över Vänern. Herrgården är mest känt som diktaren Gustaf Frödings födelsehem. Den består av ett flertal byggnader med tillhörande herrgårdspark och nära anslutning till vandringsleder, strandbad och fågeltorn. Förutom ett herrgårdscafé som serverar lunch och hembakat finns även ett flertal andra verksamheter som galleri, herrgårdsbutik, hantverksbutik och utställningar om bland annat Gustaf Fröding. Sedan 2015 finns även en lekskog uppbyggd utanför herrgården med vackra träskulpturer och ställningar.

I Västra flygeln finns ett antal mindre utställningar, framför allt med fokus på Alsters herrgårds historia. Där finns också Länshemslöjden i Värmlands slöjd- och hantverksbutik.

I Östra flygeln finns ett galleri som presenterar ett flertal olika konstnärer under sommaren. Flygeln erbjuder också på workshops, kurser m.m. inom form och design.

Arrangemang på Alsters herrgård

Speciellt under sommaren arrangeras en mängd olika program som musik, dans, teater, föredrag och lyrikuppläsning. Men även vår- höst- och julmarknaderna med värmländska produkter inom slöjd och livsmedel brukar vara mäkta populära.

Läs mer om alla evenemang och ännu mer på Alsters herrgårds webbplats.