Varmt välkommen till en mysig upplevelse i Karlstad

2 minuters läsning

Besök Karlstad i höst

Vi vill gärna påminna om de många solglimtar som Karlstad erbjuder under hösten. Staden där det är nära till värmlänningarnas gästfria hjärtan och promenadavstånd till det mesta.

Stjärnorna i baren

På Wermland Opera kan du njuta av höstens och vinterns föreställning Stjärnorna i baren.

På Sandgrund Lars Lerin hittar du akvareller i världsklass målade av den ständigt aktuelle konstnären Lars Lerin. Hans storslagna verk finns i den egna konsthallen på Sandgrundsudden mitt i centrala Karlstad. Höstens gästutställare är Inge Schiöler, en av Lars Lerins förebilder. På udden ligger även Värmlands Museum, ett av landets mest välbesökta länsmuseer. Upptäck också Brigadmuseum som tar dig tillbaka till Kalla kriget 1945-1991.

Ett av Sveriges sex operahus ligger vackert beläget utmed Klarälvens strand. Hos Wermland Opera upplever du opera-, musikal- och orkesterproduktioner av hög konstnärlig kvalitet. Höstsäsongen bjuder på den gnistrande showen, Stjärnorna i baren, där publik, artister och musiker strålar samman.

Vana Spa på Elite Stadshotellet

Löfbergs Rosteri och Kaffebar

Presentshopen på Värmland Museum

Njut av en god natts sömn på ett av stadens många hotell och vakna utvilad för att ta dig an en ny dag. Kanske vill du passa på att ta hand om dig lite extra på nyöppnade Vana Spa, besöka design- och antikvitetsaffärer eller hitta din egen favoritrestaurang där smakupplevelsen står i fokus. Här finns både det internationella köket och de lokala värmländska råvarorna som tar dig till nya höjder. På vårt eget rosteri, Löfbergs, kan du boka in dig på en kaffeprovning för att lära dig mer om denna spännande dryck.

Läs mer om anläggningarna på deras respektive webbplats:

På denna webbplats hittar du dessutom ännu fler tips, besöksmål och favoriter i Karlstad att besöka. Varmt välkommen!