Caféer i Karlstad omnämnda i White Guide

2 minuters läsning

Caféer i Karlstad omnämnda i White Guide

Fika. Så självklart och alltid lika efterlängtat. I Karlstad dricker vi gärna och ofta kaffe. Ibland hinner det inte ens lämna rosteriet innan det hälls i muggen. Här följer några tips på caféer som också finns med i White Guide.

Varför inte unna dig en gofika

Swenströmskas Stenugnsbageri

På Swenströmskas Stenugnsbageri serveras kaffet tillsammans med bröd tillverkat på plats i det för insyn fullt öppna bageriet. Här finns härligt stenugnsbakat surdegsbröd, kanel- och kardemummabullar, små delikata biskvier, smakrika bakelser och mycket mer. Allt görs från grunden och de klassiska smakerna får en mordern twist. Swenströmskas finns i hemtrevliga lokaler på Östra Torggatan.
Swenströmskas Stenugnsbageri

Carli Choklad 

Öppen ridå mellan cafédel och konditori är det också på Carli Choklad. Som namnet antyder är detta en pralinfabrik men här tillverkas också glass på recept från Italien. Du hittar både klassiska smaker som vanilj och italiensk choklad i disken, men kanske har du också turen att hitta fler experimentella och säsongsbetonade smaker. Carli har även ett brett utbud av kaffe och te, goda bakverk och olika chokladprodukter till försäljning. Du hittar dem på Järnvägsgatan. 
Carli Choklad

Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Löfbergs, ”Kaffeskrapan” i Inre hamn, är ett blickfång i Karlstad med kaféet i bottenvåningen och det breda urvalet bönor och rostningar. Här är det lätt att hitta den godaste smaken. Vill du veta mer om denna ädla dryck, är det bara att hänga med på någon av de ofta förekommande kaffeprovningarna. Här serveras även te, mackor och goda bakverk – allt medan kaffeproduktionen pågår inne i fabriken. 
Löfbergs Rosteri & Kaffebar

Artisan Bread

På Kasernhöjden ligger det mysiga caféet Artisan Bread. Här bakas allt bröd från tidig morgon i det egna bageriet med noggranhet, omtanke och kärlek. Bullarna är magiska och urvalet av bröd gör det svårt att välja en favorit. Artisan är ett modernt hantverksbageri i mysig miljö där de röda tegelbyggnaderna skapar en trevlig atmosfär året om. 
Artisan Bread