Campingsemester i Karlstadsregionen

3 minuters läsning

Campingsemester i Karlstadsregionen

Vad är bättre än att övernatta på en camping under sommaren? Bo bekvämt i din egen husbil eller husvagn, tälta och kom nära naturen eller varför inte hyra en stuga? Det finns många alternativ som uppfyller just dina krav.

Karlstad

I Karlstad finns två campingar väster om centrum. På First Camp Skutberget bor du i ett öppet naturskönt område med närheten till Vänern. På campingen finns massor av aktiviteter så som beachvolley, discgolf, minigolf och här kan du även hyra SUP eller kanot för en tur på Vänern. Skutbergets friluftsområde ligger runt campingen och här kan du träna i motionsspåren som passar för både löpning, mountainbike eller bara en lugn promenad. Campingen har också en egen restaurang och en servicebutik och är öppen året runt. 

På Swecamp Bomstadbaden bor du med tallarna runt omkring dig och med Värmlands Riviera alldeles inpå knuten. Den 400 meter långa sandstranden bjuder in till många långa bad under de varma sommardagarna. Här finns också massor att välja på för dig som tycker om att röra på dig. Padel, multiarena, beachvolleyboll, minigolf och olika vattenaktiviteter är bara några exempel. På området finns restaurangen Muris Kök & Bar och en servicebutik. Vill du njuta lite extra kan du boka relaxen med bastu och bubbelpool.  

Hammarö

Med Vänern som närmaste granne bor du vackert på First Camp Mörudden – Hammarö. Campingen intill Vänerskärgården har flera aktiviteter som kretsar kring vattnet som bad, SUP, kanot eller varför inte hyra en roddbåt för att utforska omgivningarna? På området finns en kiosk med enklare måltider men vill du ha en riktigt vällagad lunch eller middag är ett besök på restaurang Skärgårdsudden att rekommendera. Fokuset ligger på de lokala råvarorna och du kan njuta av maten från terrassen med panoramautsikt över Vänern.  

Kil

Frykenbadens camping i Kil är naturskönt belägen vid östra sidan av Nedre Fryken. Här är det nära till aktiviteter som motocross, go-cart och Kils golfbana. Den året runt-öppna campingen ligger i en lugn och naturnära miljö med stora grönområden. Här kan du också låna spel och cyklar eller hyra båt eller kanot. På området finns en sommaröppen pub och restaurang så att du slipper att gå hungrig!     

Forshaga

För dig som letar efter en mindre camping är Forshagaforsens camping ett bra alternativ. Gillar du dessutom fiske så är valet självklart. Här finns 4 stugor och 20 campingplatser för husbil, husvagn eller tält precis intill Klarälven. Laxfisket i Forshagaforsen är ett av Nordens bästa och förutom lax finns bland annat gädda, lake och id i vattnet.  

Grums

I Borgvik, strax utanför Grums, hittar du Borgviks camping vid gästhamnen. Här finns också ett kafé som serverar fika, glass och enklare maträtter. Campingen är liten och ligger i ett område fullt med kulturhistoria och fornlämningar. På promenadavstånd ligger Sliperiet, en modern konsthall i en miljö präglad av kulturarv. I sommar öppnar även Borgviks Gård och restaurangen Matbruket på Borgviks Gård. På restaurang Kungskvarnen, som har den vackra hyttruinen och Borgviksälven som granne, finns också både fika och mat.  

Grums Fish n´Cmp – Sävsjön ligger cirka 12 kilometer söder om Grums. Denna familjecamping har ett 40-tal campingplatser och ligger i ett lugnt och naturskönt område intill Sävsjön. Du har nära till bad, fiske och vandring. På området finns en sommaröppen kiosk med glass, mackor och annat smått och gott. Vill du prova något nytt finns möjligheten att bo på husbåt eller i glampingtält.