En Klarälvstur med många möjligheter till fikastopp

1 minuts läsning

En Klarälvstur med många möjligheter till fikastopp

Om du vill kombinera en trivsam båttur på Klarälven i centrala Karlstad med ett stopp vid lämplig hållplats för att lätt ta en fika så har vi några tips till dig.

Linje 90 trafikerar sträckan Inre hamn, Almentorget och till Färjestad eller Björkås och nu med ett extra stopp vid Button Town Café. Det gör att oavsett vilket håll du reser så finns det många fina hållplatser att hoppa av vid. Exempelvis vid sprudlande Inre hamn som med sin höga puls och många restauranger och caféer är en populär del av Karlstad. Där finns även kaffeskrapan och Rosteriet som ser till att Karlstad doftar av gott kaffe. Inre hamn är väl värt ett längre stopp där du kan njuta av det vattennära läget.

Båtbussen trafikerar även Pråmkanalen och slussen i Haga och här finns ett fint stopp vid pittoreska Café Slussvakten, som 2020 byggde ut med restaurangkök och har specialiserat sig på Persiskt och mat från Mellanöstern.

Sandgrundsudden är en kulturoas med både Sandgrund Lars Lerin och Värmlands Museum. Vid båda besöksmålen kan du utöver den kulturella upplevelsen fylla på och även ge magen vad den behöver.

Sedan har vi Almentorget som bara ligger ett stenkast från centrala Karlstad med alla de caféer och restauranger som det innebär.

En resa med en båtbuss kostar endast 24 kronor enkel väg och du kan läsa mer om hur du betalar och vilka tider linjen går här: https://www.varmlandstrafik.se/varmlandstrafik/res-med-oss/fler-resesatt/batbuss