Förgyll din vistelse med ett evenemang i Karlstad

2 minuters läsning

Foto:

Christine Holm

Evenemangstaden Karlstad

När den myllrande energin på Karlstads alla scener ska beskrivas är det lätt att hamna i klyschor. Att det alltid är något på gång i Karlstad. Att det finns evenemang som passar alla olika smaker. Men tänk om det är sant då? Att det faktiskt är just på det viset. För då vill vi ju vara stolta och basunera ut det åt alla håll så att fler får reda på det och kan komma hit och unna sig en helg eller en vanlig vardag, Fylld med evenemang på hög nivå...

Här kan du gå på konsert med en världsartist, hinna se en stå-upp show och gå på elitseriehockey. Och allt under samma helg. Om du så skulle vilja. Annars kan du komma tillbaka en annan vecka för det ser nästan lika välfyllt ut under varje vecka året om. Förutom hockeyn då, den har faktiskt paus under sommaren.

Scalateatern

Mitt i centrala Karlstad ligger Scalateatern som byggdes om 1992 från biograf till den populära scen det är idag. Här trängs konserter, teaterföreställningar med stå-upp och musikaler och både Hotell Savoy och tapasrestaurangen Pinchos ligger vägg i vägg med teatern.
https://scalateatern.com

Nöjesfabriken

På Herrhagen hittar du den stora nöjesanläggningen Nöjesfabriken. Där tegel både utvändigt och invändigt sätter sin historiska prägel i de gamla industrilokalerna. Här har bland andra Morrissey, The Hives, Veronica Maggio, Danko Jones, Markus Krunegård, Weeping Willows och Thåström spelat på någon av de tre scenerna. Dessutom finns även tapasrestaurangen Cava 42 och nattklubben Verket inom samma väggar.
https://www.nojesfabriken.se/nojeskalendern/

Karlstad CCC

Karlstad CCC är inte bara en toppmodern konferensanläggning alldeles invid Klarälvens strömmande vatten. Du kan också avnjuta konserter och stand up i den största salen med plats för 1600 sittande gäster. I ett litet urval så har Bo Kaspers Orkester, Mando Diao, Johan Glans och Per Gessle uppträtt här.
https://karlstadccc.se/evenemang/kalendarium/

Löfbergs Arena

Precis bredvid Klarälven återfinns hemmaarenan för Färjestad BK när de spelar hockey i elitserien. Men där återkommer både konserter, mässor och stand-up. Bland andra så har Bob Dylan, Kent, Orup, Christmas Night förgyllt tusentals människor.
https://lofbergslilaarena.se/

Värmlandsteatern

Sedan 2008 sätter Värmlandsteatern upp flera av sina föreställningar på den anrika scenen på Tempelriddaren som byggdes 1885. Vissa uppsättningar är riktade för barnfamiljer och andra för en mer vuxen publik. Varje år sätter de upp en familjeföreställning på Friluftsteatern i Mariebergsskogen till barnens stora glädje. Tidigare år har Aladdin, Pippi Långstrump och Legenden om Skattkammarön satts upp här.
https://varmlandsteatern.se/

Wermland Opera

Som ett av Sveriges sex operahus huserar Wermland Opera i Karlstadsteatern. Där har Shrek, Wagner’s Ringen, Les Misérables, Eurydike och Titanic the musical spelats för både karlstadsbor och tillresande.
https://wermlandopera.com/

Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen som är Karlstads stadspark finns mycket att spendera sin tid på. Från sandstranden till djuren från bangolf till sightseeingtåget. Men också Friluftsteatern och den stora gräsmattan som ibland tjänar som spelyta för större konserter som till exempel Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och Tomas Ledin.
https://www.mariebergsskogen.se/