Förgyll din vistelse med ett evenemang i Karlstad

3 minuters läsning

Foto:

Christine Holm

Evenemangstaden Karlstad

När den myllrande energin på Karlstads alla scener ska beskrivas är det lätt att hamna i klyschor. Att det alltid är något på gång i Karlstad. Att det finns evenemang som passar alla olika smaker. Men tänk om det är sant då? Att det faktiskt är just på det viset. För då vill vi ju vara stolta och basunera ut det åt alla håll så att fler får reda på det och kan komma hit och unna sig en helg eller en vanlig vardag, Fylld med evenemang på hög nivå...

Här kan du gå på konsert med en världsartist, hinna se en stå-upp show och gå på elitseriehockey. Och allt under samma helg. Om du så skulle vilja. Annars kan du komma tillbaka en annan vecka för det ser nästan lika välfyllt ut under varje vecka året om. Förutom hockeyn då, den har faktiskt paus under sommaren.

Scalateatern

Mitt i centrala Karlstad ligger Scalateatern som byggdes om 1992 från biograf till den populära scen det är idag. Här trängs konserter, teaterföreställningar med stå-upp och musikaler och både Hotell Savoy och tapasrestaurangen Pinchos ligger vägg i vägg med teatern.
https://scalateatern.com

07sep.2022

Clara Klingenström

Clara Klingenström på stor turné i höst som…
Musik

Scalateatern, Karlstad

19:30

Nöjesfabriken

På Herrhagen hittar du den stora nöjesanläggningen Nöjesfabriken. Där tegel både utvändigt och invändigt sätter sin historiska prägel i de gamla industrilokalerna. Här har bland andra Morrissey, The Hives, Veronica Maggio, Danko Jones, Markus Krunegård, Weeping Willows och Thåström spelat på någon av de tre scenerna. Dessutom finns även tapasrestaurangen Cava 42 och nattklubben Verket inom samma väggar.
https://www.nojesfabriken.se/nojeskalendern/

28maj2022

Carlstad Beer & Music

Välkommen till en unik ölfestival på Nöjesfabriken.
Marknad

Nöjesfabriken, Karlstad

12:00

12aug.2022

Cro-Mags + Lowest Creature

Karlstad Metalcoholics bjuder in New York’s crossover-ikoner CRO-MAGS…
Musik

Nöjesfabriken, Karlstad

21:00

Karlstad CCC

Karlstad CCC är inte bara en toppmodern konferensanläggning alldeles invid Klarälvens strömmande vatten. Du kan också avnjuta konserter och stand up i den största salen med plats för 1600 sittande gäster. I ett litet urval så har Bo Kaspers Orkester, Mando Diao, Johan Glans och Per Gessle uppträtt här.
https://karlstadccc.se/evenemang/kalendarium/

19juni2022

Grease på turné

När succémusikalen Grease nu ger sig ut på…
Musik

Karlstad CCC, Karlstad

18:00

Löfbergs Arena

Precis bredvid Klarälven återfinns hemmaarenan för Färjestad BK när de spelar hockey i elitserien. Men där återkommer både konserter, mässor och stand-up. Bland andra så har Bob Dylan, Kent, Orup, Christmas Night förgyllt tusentals människor.
https://lofbergslilaarena.se/

Värmlandsteatern

Sedan 2008 sätter Värmlandsteatern upp flera av sina föreställningar på den anrika scenen på Tempelriddaren som byggdes 1885. Vissa uppsättningar är riktade för barnfamiljer och andra för en mer vuxen publik. Varje år sätter de upp en familjeföreställning på Friluftsteatern i Mariebergsskogen till barnens stora glädje. Tidigare år har Aladdin och Pippi Långstrump satts upp här och 2022 är det dags för Legenden om Skattkammarön.
https://varmlandsteatern.se/

Wermland Opera

Som ett av Sveriges sex operahus huserar Wermland Opera i Karlstadsteatern. Där har Shrek, Wagner’s Ringen och Les Misérables spelats för både karlstadsbor och tillresande. Under 2022 har både Eurydike och Titanic the musical premiär på deras scen.
https://wermlandopera.com/

29sep.2022
31dec.2022

Titanic the Musical

Musikalen är baserad på händelsen om RMS Titanic…
Evenemang

Wermland Operas Stora scen, Karlstad

19:00

Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen som är Karlstads stadspark finns mycket att spendera sin tid på. Från sandstranden till djuren från bangolf till sightseeingtåget. Men också Friluftsteatern och den stora gräsmattan som ibland tjänar som spelyta för större konserter. Just på gräset kommer många fötter stampa i takt i sommar då Ulf Lundell, Lars Winnerbäck och Tomas Ledin kommer och ger var sin konsert.
https://www.mariebergsskogen.se/

18juni2022

Ulf Lundell

Äntligen kommer Ulf Lundell till Mariebergsskogen!
Musik

Friluftsteatern, Mariebergsskogen, Karlstad

19:30

15juli2022

Vi som älskar 90-talet

Sommaren 2022 kommer Vi som älskar 90-talet till…
Musik

Mariebergsskogen, Karlstad

16:00

30juli2022

Lars Winnerbäck 2022

Lars Winnerbäck på turné under bar himmel sommaren…
Musik

Mariebergsskogen, Karlstad

18:00

11aug.2022

Tomas Ledin

Tomas Ledin ger sig ut på sommarturné och…
Musik

Mariebergsskogen, Karlstad

18:00