Familjekul i Karlstad i höst och vinter

4 minuters läsning

Familjekul i Karlstad i höst och vinter

Upplevelser på låg höjd, söta alpackor, adrenalinpåslag och en fullspäckad stadspark – det finns flera starka skäl att besöka Karlstad i höst och under vintern. Här är det nära till aktiviteter för alla, både stora och små, och här hittar du fler tips, besöksmål och favoriter att besöka. Varmt välkommen!

Karlstad Alpackagård

Karlstad Alpackagård

Gå på en vandring eller ät en värmande soppa i hagen tillsammans med Kakan, Kolan och de andra alpackorna på Karlstad Alpackagård, strax norr om Karlstad. En annorlunda upplevelse för hela familjen där du lär dig mer om djuren och du kommer de lugna och nyfikna alpackorna riktigt nära. Ingen lämnas oberörd efter mötet med dessa charmtroll! Du behöver förhandsboka ditt besök.
https://karlstadalpackagard.com

Panikfabriken

Lasertag är en spännande pulshöjande aktivitet för barn från 8 år och vuxna. Hos Panikfabriken finns en 400 kvm stor bana där du skjuter motståndarna med ofarliga laserstrålar. Dela upp er i lag och se vem som prickar bäst, gör av med flest skott eller tillbringar mest tid att ladda om i boet. Bokningen sker online och du kan platsboka eller abonnera hela banan. Här kan du även spela paintball i en inomhusbana fylld med trånga rum och långa korridorer.
http://panikfabriken.se

Värmlands Museum

Värmlands Museum

Hälsa på hos Lilla Anna, Långa Farbrorn och Spöket Laban på Värmlands Museum. Här finns också flera olika utställningar – både fasta och tillfälliga, en museibutik och kafé, skaparverkstad, ett framtidslabb och mycket mer. Varje vecka kan du också vara med på familjeaktiviteter i skaparverkstan som är ledda av museets pedagoger. Värmlands Museum har fri entré för alla barn och unga upp till 25 år och är öppet årets alla dagar.
https://varmlandsmuseum.se

Brigadmuseum

Brigadmuseum

Brigadmuseum är ett militärt upplevelsemuseum för alla! Följ med på en tidsresa från 1945–1991 och se hur Kalla kriget påverkade Sverige. Utställningarna är interaktiva och det mesta får du klättra på, röra vid och utforska med alla sina sinnen. Prova uniformer, ratta en militärjeep och testa skjutsimulatorn. På innergården står också flera militärfordon uppställda. Behöver du en paus finns det hembakt fika och matiga mackor i kaféet. Och du – missa inte den goda vanilj- och kardemummabullen! Fri entré för alla under 20 år och Brigadmuseum är öppet tisdagar-söndagar.
https://brigadmuseum.se

Sundstabadet

Sundstabadet

På Sundstabadet finns aktiviteter för alla oavsett om du vill ha kill-i-magen-kul, träna eller njuta i relaxavdelningen. I upplevelsebadet finns två rutschbanor, stillsamma laguner, vattenfall och en utomhuspool med strömmande vatten. För de yngsta barnen finns egna pooler med varmare vatten där du kan träffa både Spöket Laban och Långa Farbrorn. Inne på relaxavdelningen hittar du spännande upplevelseduschar, tre olika basturum, ett hamamrum med en uppvärmd sten i marmor och olika pooler. Eller varför inte njuta av ljuset i solrummet? På söndagar och vissa lovdagar är det ingen åldersgräns inne på relaxen i vuxet sällskap.
https://karlstad.se/sundstabadet

Vildaparken

Vildaparken

I Väse strax utanför Karlstad, ligger alla barnfamiljers favorit. Här finns Vildaparken, en spontanidrottsplats med skatepark innehållande bowl och street/flowsektion med rail och curb. Gillar du att cykla finns en downhillbana eller så ger du dig ut i låghöjdsbanan med roliga hinder där du får klättra, hoppa, balansera och ha kul. Motionsspår och grillplatser finns också i parken som är öppen året om och har fri entré. Ett prefekt utflyktsmål när du vill ha en rolig och aktiverande utomhusaktivitet!
https://vildaparken.se

Jumpyard

Jumpyard

Studsa runt i trampolinparken och lär dig nya trick eller bara hoppa för att det är roligt. Den här aktiviteten är garanterat pulshöjande och tröttnar du på trampoliner finns det andra saker att göra. Varför inte testa sky riden, clip ´n climb eller ninjabanan? I kaféet finns mat och dryck att fylla på med om krafterna tryter.
https://jumpyard.se/karlstad/

Mariebergsskogen

Mariebergsskogen

I Mariebergsskogen – Karlstads stadspark finns massor att upptäcka oavsett årstid. Parken är öppen dagligen mellan kl. 07.00-22.00 och det är fri entré. Du kan njuta av en höstpromenad längs någon av stigarna i skogen eller ute på strandängarna, hälsa på djuren i Lillskogen där det finns svenska lantrasdjur, gå på tipspromenad och skattjakt eller leka på någon av parkens stora lekplatser. Eller kom bara för att njuta av parken i höstskrud! Inne i parken ligger också Naturum Värmland som har öppet varje dag mellan kl. 11.00-17.00. På Naturum kan du lära dig mer om den värmländska naturen och fika i kaféet med utsikt över Vänern. Under vintern finns en konstfrusen isbana och om det är riktigt kallt kan du även åka skridskor på Mariebergsviken som ligger precis vid parken. Under loven anordnas många olika aktiviteter, så håll utkik på Mariebergsskogens webbsida.
https://www.mariebergsskogen.se

Leo´s Lekland

Klätterställningar, bollhav, tunnlar, trampoliner, cyklar, bollkanoner – på Leo´s Lekland tar äventyren aldrig slut. Utmana familjen eller kompisarna i rutschkanorna och se vem som åker snabbast eller inta piratskeppet för ett riktigt sjöslag! Här finns också en helt egen avdelning för de allra minsta barnen. Behöver du fylla på med energi finns bistron där du kan köpa både mat och fika.
https://leoslekland.se/karlstad/

Fler tips

Du kan läsa mer om olika boenden och fikaställen som passar familjen under er vistelse i Karlstad:
Läs mer om boenden i Karlstad
Läs mer om fikaställen i Karlstad