Fika med familjen

2 minuters läsning

Fika med familjen

Finns det någonting bättre än fika? Kaffe, bullar, baguetter, kakor… I Karlstad finns många omtyckta och hyllade caféer där hela familjen kan njuta av bakverk och bröd av högsta kvalitet! Strax utanför Karlstad finns också Liljenäs gård, mysigt utflyktsmål för hela familjen.

På promenadavstånd

Artisan Bread

På Kasernhöjden, några minuter från stadskärnan, hittar ni denna pärla till hantverksbageri. Erbjuder surdegsbröd, bullar, bakelser och kaffe av högsta kvalitet i vackra lokaler. Stor och härlig uteservering, dessutom nära till Brigadmuseum!
artisanbread.se

Swenströmskas stenugnsbageri

På Östra Torggatan i centrala Karlstad hittar du Swenströmskas hemtrevliga lokaler med full insyn till bageriet. Här finns stenugnsbakat surdegsbröd, bullar, kondisbitar och smörgåsar.

swenstromskas.se

Carli

På Järnvägsgatan i centrala Karlstad ligger Carli Choklad. Här tillverkas praliner, choklad och ljuvlig italiensk glass som du kan njuta av i butikens café. Smakerna på den italienska gelaton varierar efter säsong.
carlicafe.se

Olssons Bageri och deli

Frukost, fika eller lunch? På Olssons bageri, beläget i Inre hamn bredvid den populära restaurangen Olssons Bazar, finns nybakat bröd, smörgåsar, bullar och massa annat gott på menyn. Slå dig ner i det mysiga caféet eller köp med dig godsakerna hem!
olssonsbazar.com/cafe-bageri

Mariebergsskogen

Här i Karlstads stadspark har ni både nära till naturen och fikatillfällen. Testa sopplunchen på Naturum eller grilla dig egen korv på en av de många grillplatserna runt om i skogen. Och missa inte att hälsa på djuren i Lillskogen och ta ett varv på skridskobanan tillsammans med Pingu.
mariebergsskogen.se

Utanför Karlstad

Rotnäs gård

Strax norr om Karlstad ligger Rotnäs gårdsbutik. Här i ett gammalt magasin finns både café och gårdsbutik med inredningsprylar – allt serverat i en lantlig och gemytlig atmosfär. Öppet lördagar och söndagar under hösten och vintern.
rotnasgardsbutik.se