Haga i Karlstad

2 minuters läsning

Foto:

Christine Holm

Haga i Karlstad

I den mysiga stadsdelen Haga finns second hand, retro och vintage för dig som vill göra riktiga fynd. Om du gillar genuina butiker med inredning, kläder, möbler, caféer, antikt och retro ska du ta dig just hit och njuta av en av Karlstads äldsta stadsdelar.

Kvarteret Haga

Här finns mycket att upptäcka inom konst, second hand och design.

I Haga finns många charmiga butiker med second hand och vintage, kuriosa, kläder, inredning, möbler, skönhetssalonger, restauranger och caféer. Här kan du strosa runt i lugn och ro längs med Pråmkanalens vatten och äta något gott i en mysig och inspirerande miljö. Är du hungrig kan du besöka Restaurang Napoli som var Värmlands första pizzeria när portarna slogs upp 1973, prova Karlstadsbornas favoritsushi på restaurang Happy Kitchen eller upptäcka det goda persiska köket på Café Slusswakten.

Haga – en kreativ stadsdel

I vackra Haga hittar många sin inspiration och här kan du bland annat upptäcka Ateljé Karolina Nolin. Karolina Nolin är en värmländsk bildkonstnär som varvar tekniker i abstrakt konst, monotypi och collage och hennes konst känns ofta igen i sina städer, struktur och svartvitt. Karolina Nolin har regelbundet öppen ateljé, oftast söndagar, då du kan besöka ateljén för att titta och handla. Läs mer om Karolina Nolin. 

Shoppa second hand, vintage och antikt

Om du älskar retro och vintage så är Haga verkligen stadsdelen för dig! Haga är en av Karlstads äldsta stadsdelar och här finner du flera second hand-butiker och antikvitetsaffärer.

Karlstad Kultur & Kuriosa

En butik som främst fokuserar på svenskt glas och porslin från 1920-tal till 1970-tal, men även föremål från såväl 1800-talet som 2000-talet. Här kan du även hitta koppar- och mässingsföremål, lampor, tavlor och annat trevligt. Butiken har öppet onsdag–fredag klockan 12–18 och lördag klockan 11–15, på Nygatan 1. Läs mer om Karlstad Kultur & Kuriosa. 

FruRetro

En färgstark retrobutik med fokus på 50-, 60- och 70-talet. Möbler, lampor, textilier, glas och porslin i blandade färger och former – här finns många kända svenska formgivare representerade. FruRetro har öppet torsdag–fredag klockan 12–18 och lördag klockan 11–15 på Nygatan 3. Läs mer om FruRetro.

Renässansboden

Antikaffär med möbler, konst och prydnadssaker samt renovering av gamla möbler. Butiken har ett stort utbud av antikviteter och retromöbler – allt från allmogeskåp till funkisstolar. Det finns även utvalda prydnadssaker, tavlor och andra vackra småsaker. Har öppet måndag–fredag klockan 12–18 och lördag klockan 10–14 på Östra Kanalgatan 6. Läs mer om Renässansboden. 

Möbler och inredning

I Haga hittar du även flera unika möbel- och inredningsaffärer med exklusiva märken. Spana in Walfrid Svenssons MöblerThimar Form och Skandinavisk Form och Design

Second hand-tips i Karlstad

Är du sugen på mer second hand? Du hittar bland annat Röda Korset Second hand på Drottninggatan, Gengåvan Second hand – en av Sveriges största second hand-butiker och Myrorna på Våxnäs i Karlstad.