Julbord i Karlstadsregionen

3 minuters läsning

Julbord i Karlstadsregionen

I Karlstadsregionen finns det gott om olika julbordsalternativ. Välj bland alla julens läckerheter i herrgårdsmiljö, med BBQ-tema eller kombinera julbordet med en övernattning på något av hotellen. Här listar vi några olika varianter så just du kan hitta din favorit.

Matbruket Borgviks Gård 

Upplev julens magi på Matbruket Borgviks Gård där ett julbord, som en hyllning till den svenska julbordstraditionen, står uppdukat. I den mest förtrollande lantliga kulissen väntar ett klassiskt julbord på dig men allt från den krämiga Janssons frestelsen till den saftiga skinkan och de smakrika sillarna – allt är noga placerat ör att skapa en harmonisk symfoni av smaker. Hit tar det drygt 30 minuter att köra från Karlstad och du kan komma hit 23 november till 17 december.
https://borgviksgard.matbruket.se/

Dömle herrgård

Med anor ända från 1400-talet då herrgården gavs bort som morgongåva, bjuder Dömle Herrgård in till sitt julbord i den vackra herrgårdsmiljön. Här utlovas du magiskt god mat i lika magisk miljö cirka 30 minuters bilresa från Karlstad. Ta med hela tjocka släkten eller den du tycker om mest och njut av alla julens godsaker, här serveras både traditionella rätter och vegetariska alternativ. Kombinera gärna ditt besök med en övernattning och passa på att skäm bort dig lite extra på herrgårdens eget spa med pooler, bastu och fantastiskt sköna behandlingar!
https://domle.se/

Kils Golfrestaurang

Med utsikt över sjön Fryken kan du njuta av Kils Golfrestaurangs julbord. Restaurangen håller öppet mellan den 24 november och den 21 december och erbjuder både lunch- och kvällssittningar. Här dukas ett gediget och hemlagat julbord upp och du hittar svenska och värmländska klassiker tillsammans med välsmakande vilträtter. Om du har plats över finns ett välfyllt dessertbord fyllt med julgodis och annat sött. Ingen behöver gå hungrig här ifrån!
http://kilsgolfrestaurang.se/

Julins Backyard Barbecue

Med inspiration från Texas hittar du ett annorlunda och spännande julbord hos Julins på Örsholmen i Karlstad! Här serveras du kalla och varma rätter i tre olika steg och det blir en blandning av kött, fågel och fisk som har tillagats i smokern. Du kan bland annat förvänta dig julskinka med Bourbonsenap, kalkon, olika ribs, sidfläsk och korv. Till efterrätt blir det så klart en massa sötsaker, godis och olika ostar. Är du vegetarian eller vegan finns det alternativ även för dig. Serveras mellan den 23 november och den 22 december på onsdagar till och med lördagar.
https://julinsbbq.se/

Olsson Bazar  

Från och med 23 november dukar Olsson Bazar i Inre hamn upp sitt välfyllda klassiska julbord som serveras fram till och med den 22 december. På julbordet finns mängder av julrätter samt en stor variation av både vegetariska och veganska alternativ. Efter maten väntar ett dessertbord, kaffe och glögg på dig. Olssons Bazar serverar även jullunch mellan 11:30-14:00 på torsdagar och fredagar i vecka 49, 50 och 51. Vill du ha lite extra ös väljer du att gå hit den 14,15 eller 16 december när Götz Kalas står för underhållningen! 
https://olssonsbazar.com/

Lillängshamnen

På Hammarö hittar du en julbuffé med fokus på fisk och skaldjur. Två fredagar och två lördagar i december dukas alla läckerheter upp. Välj mellan den 8, 9, 15 och 16 december. På bordet står olika sorters sillar, lax, skaldjur och andra delikatesser från hav och sjö. Allt med utsikt över hamnen och Vänern som närmaste granne.
https://lillangshamnens-fiskrokeri.se/