Julbord i Karlstadsregionen

3 minuters läsning

Julbord i Karlstadsregionen

I Karlstadsregionen finns det gott om olika julbordsalternativ. Välj bland alla julens läckerheter i herrgårdsmiljö, med BBQ-tema eller kombinera julbordet med en övernattning på något av hotellen. Här listar vi några olika varianter så just du kan hitta din favorit.

Dömle herrgård

Med anor ända från 1400-talet då herrgården gavs bort som morgongåva, bjuder Dömle Herrgård in till sitt julbord i den vackra herrgårdsmiljön. Här utlovas du magiskt god mat i lika magisk miljö cirka 30 minuters bilresa från Karlstad. Ta med hela tjocka släkten eller den du tycker om mest och njut av alla julens godsaker. Efter middagen blir det underhållning i loungen. Kombinera gärna ditt besök med en övernattning och passa på att skäm bort dig lite extra på herrgårdens eget spa med pooler, bastu och fantastiskt sköna behandlingar!
https://domle.se/

Kils Golfrestaurang

Med utsikt över sjön Fryken kan du njuta av Kils Golfrestaurangs julbord. Restaurangen håller öppet mellan den 25 november och den 22 december och erbjuder både lunch- och kvällssittningar. Här dukas ett gediget och hemlagat julbord upp och du hittar svenska och värmländska klassiker tillsammans med välsmakande vilträtter. Om du har plats över finns ett välfyllt dessertbord fyllt med julgodis och annat sött. Ingen behöver gå hungrig här ifrån!
http://kilsgolfrestaurang.se/

Julins Backyard Barbecue

Med inspiration från Texas hittar du ett annorlunda och spännande julbord hos Julins på Örsholmen i Karlstad! Här serveras du kalla och varma rätter sittandes vid bordet och det blir en blandning av kött, fågel och fisk som har tillagats i smokern. Du kan bland annat förvänta dig julskinka med Bourbonsenap, kalkon, olika ribs, bakad potatis med örtsmör och till efterrätt blir det så klart en massa sötsaker och godis. Julbordet finns också i olika lunchvarianter och är du vegetarian eller vegan finns det alternativ även för dig. Serveras mellan den 17 november och den 22 december.
https://julinsbbq.se/

Olsson Bazar  

Från och med 25 november dukar Olsson Bazar i Inre hamn upp sitt välfyllda klassiska julbord som serveras fram till och med den 17 december. På julbordet finns mängder av julrätter samt en stor variation av både vegetariska och veganska alternativ. Efter maten väntar ett dessertbord, kaffe och glögg på dig. Olssons Bazar serverar även jullunch mellan 11:30-14:00 den 9 och 16 december. Vill du ha lite extra ös väljer du att gå hit den 15,16 eller 17 december när Götz Kalas står för underhållningen! 
https://olssonsbazar.com/

Kungskvarnen 

För en julbordsupplevelse utanför Karlstad är Kungskvarnen i Borgvik ett mysigt alternativ. Hit tar det drygt 30 minuter att köra från Karlstad och från den 19 november till den 17 december serveras julbordet i Kungskvarnens restaurang. Vill du få en ännu härligare upplevelse så kan du kombinera ditt julbord med en övernattning och frukost.
https://www.kvarneniborgvik.se/

Lillängshamnen

På Hammarö hittar du en julbuffé med fokus på fisk och skaldjur. Två fredagar och två lördagar i december dukas alla läckerheter upp. Välj mellan den 9, 10, 16 och 17 december. På bordet står olika sorters sillar, lax, skaldjur och andra delikatesser från hav och sjö. Allt med utsikt över hamnen och Vänern som närmaste granne.
https://lillangshamnens-fiskrokeri.se/