Julkonserter och shower i Karlstad

3 minuters läsning

Julkonserter och shower i Karlstad 2023

Ljuvliga toner till stämningsfulla julsånger, fullt ös med rock´n´roll och skratt som förgyller mörka decemberdagar. Här finns det mesta att välja på när bland andra Rigmor Gustafsson, The Refreshments, Per Andersson och Måns Zelmerlöw kommer till Karlstad.

29 november Anders Ekborg

En stilla Jul, är en konserttradition sedan 2010 som föddes av och med Anders Ekborg, en av Sveriges mest framstående sångare. På Scalateatern tar Anders Ekborg, tillsammans med musikerna Bengt Magnusson/gitarr, Gustaf Henriksson/piano, Thomas Bergqvist/klaviatur, med dig in i en stämningsfull julkonsert med klassiska julsånger och nedslag i Anders rika repertoar, sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

30 november Rigmor Gustafsson m.fl.

Upplev några av våra mest välrenommerade jazz- och folkmusiker i en exklusiv julföreställning. Innerligt och kraftfullt spelar de julens mest älskade låtar i personliga tolkningar som andas både tidlöshet, tradition och förnyelse. På Scalateatern kan du låta julfriden infinna sig när artister som Rigmor Gustafsson, Erik Söderlind och Lena Willemark står på scenen.

ljusskulpturer i form av en varg och fyra vargungar

30 november The Refreshments, Nisse Hellberg & Knock-Out Greg

Det blir fullt ös när Rock n´Roll X-Mas kommer till Nöjesfabriken den sista torsdagen i november. The Refreshments har julen 2023 bjudit in Nisse Hellberg från Wilmer X samt ”Knock-Out Greg” frontfigur i Knock-Out Greg & The Scandinavian Blue Flames. Det här är landets rockigaste julkonsert och nu när turnén fyller 20 år utlovas det hårdaste upplägget någonsin!

6 december Arvingarna och Linnea Henriksson

Christmas Night är tillbaka, juligare och mysigare än någonsin! Njut av Arvingarna och Linnea Henriksson i en stämningsfull och glittrig julkonsert – där älskade klassiker varvas med nya favoriter och så lite skoj förstås. Christmas Night erbjuder helt enkelt allt det bästa från en traditionell jul med mäktiga toner, stora känslor, värme och skratt på Karlstad CCC.

6 december West of Eden

West of Eden bjuder in till keltiskt julfirande på Scalateatern. Irländsk och engelsk folkmusik står i centrum när Christmas Carols, svängigt låtspel, medeltida hymner och moderna klassiker som Fairytale Of New York blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

8 december Måns Zelmerlöw & Per Andersson

Löfbergs Arena får fint besök av en halvgalen komiker och en charmig skönsångare, nämligen Per Andersson och Måns Zelmerlöw, i julshowen Tomten och Bocken – rider igen. Det kommer bli en show bestående av humor, jul och galna upptåg men också musik framförd av ett stort tiomannaband. Det blir en sprakande helkväll helt enkelt.

9 december Sångföreningen Manhem

I år ges endast en möjlighet för publiken att uppleva Jul & Ljus i Tingvallakyrkan. Utöver ett 60-tal sångare i Sångföreningen Manhem under ledning av Erik Rynefors förstärks konserten av återkommande gäster och publikfavoriter som Martin Östergren på flygel & sång, Per-Arne Pettersson på bas och Annelise Rynefors, sång.

15 december Sonja Aldén

Tingvallakyrkan bjuder tillsammans med Sonja Aldén och Teknikören från Karlstad in till en mysig vinterkonsert i julens tecken. Sonja tillsammans med kören kommer bland annat att bjuda dig på traditionell och vacker julmusik. Men det blir även personliga favoriter och en och annan överraskning på repertoaren.

16-17 december Wermland Opera & Norrstrandsskolans musikklasser

Till skenet av levande ljus lyser närmare 200 barn från Norrstrandskolans musikklasser upp det stjärnsvarta decembermörkret på Karlstad CCC. Tillsammans med Wermland Operas orkester och solister, under ledning av dirigent Cecilia Rydinger, bjuder barnen på ett traditionellt luciatåg sammanvävt med välkända och älskade julklassiker. Eleverna dirigeras av sina lärare tillika kördirigenter Aime Gummeson och Anni Naumansson. Solister är musikalartisterna Agnes Christensson och Otto Falk.

20 december Classical Ukrainian Etoile Ballet

Nötknäpparen är en vacker saga om den unga Clara som somnar och finner nötknäpparens prins, leksakssoldater, snöflingor och sockerplommonfen vakna till liv. Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö, för plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot övervuxna råttor och möss! Denna version av Nötknäpparen, som ges på Karlstad CCC, använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet.