Karlstads gästhamn vackert belägen i Inre hamn

2 minuters läsning

Karlstads gästhamn

Karlstad är en perfekt stad att besöka med båt och i Inre hamn hittar du gästhamnen.

Karlstads gästhamn ligger centralt i Inre hamn med fem minuters promenad till centrum. Hamnen erbjuder 29 båtplatser för gäster och ett antal platser vid besöksbryggan, där du kan stanna i upp till åtta timmar. Gästhamnen har öppet året runt och hamndjupet är tre meter. Gästhamnen har också moderna faciliteter, inklusive dusch och toalett, tvättstuga, Wi-Fi och eluttag.

Förutom att njuta av båtlivet och den vackra utsikten över Klarälven, finns det också många andra aktiviteter som besökare kan göra i och kring Karlstads gästhamn. Här är några förslag:

  • Utforska Karlstad: Gästhamnen ligger bara några minuters promenad från Karlstads stadskärna, där det finns många butiker, restauranger och kulturella sevärdheter att upptäcka.
  • Hyr en cykel: Det finns möjlighet att hyra cyklar i gästhamnen och cykla längs Klarälven eller ta en tur till någon av de närliggande sjöarna.
  • Fiska: Klarälven är känd för sin rika fiske och det finns flera platser längs stranden där man kan fiska.
  • Besök Mariebergsskogen: Mariebergsskogen är en stor park belägen vid Klarälvens strand som erbjuder många aktiviteter, inklusive vandring, lekplatser och djurpark.

Sammanfattningsvis är Karlstads gästhamn en idealisk destination för båtentusiaster och besökare som vill uppleva Karlstad från vattnet. Med en mängd olika aktiviteter att välja mellan, är det en plats där besökare kan koppla av och njuta av det vackra landskapet samtidigt som man har tillgång till alla moderna bekvämligheter.

Läs mer på Karlstads kommuns webbplats om gästhamnen i Inre hamn.