Konstgallerier i Karlstad

2 minuters läsning

Konstgallerier i Karlstad

I kulturstaden Karlstad kan du uppleva en av Nordens främsta akvarellister på konsthallen Sandgrund Lars Lerin eller utforska Värmlands Museums aktuella utställningar. Du kan även spana in Karlstads utmärkta konstgallerier.

Värmlands Museum

I museishopen finns fina hantverks- och bruksföremål att köpa med sig hem.

Sandgrund Lars Lerin

Du känner säkert till konstnären Lars Lerin som räknas till en av Nordens främsta akvarellister och som är född och bosatt i Värmland. Lars Lerin har ställt ut på gallerier och museer i ett tiotal länder och har synts i flera tv-program, bland annat Vänligen Lars Lerin, Lerins lärlingar och Lerins sommarö som visas på SVT i vinter.

På konsthallen Sandgrund Lars Lerin kan du ta del av både Lars Lerin och gästutställares konst i en öppen och ljus lokal. I konsthallen finns även ett café med utsikt över Klarälven och en butik där du kan köpa unika affischer, vykort och liknande. Läs mer om Sandgrund Lars Lerin här.

Ateljé Karolina Nolin

Karolina Nolin är en värmländsk bildkonstnär med ateljé i Haga i Karlstad. Hon varvar tekniker i abstrakt konst, monotypi och collage – och känns ofta igen i sina städer, struktur och svartvitt. Karolina Nolin har regelbundet öppen ateljé då du kan besöka ateljén för att titta och handla. Läs mer om Ateljé Karolina Nolin. 

Galleri Bergman

Galleri Mats Bergman har haft utställningslokaler i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Karlstad samt deltagit i ett stort antal konstmässor i Sverige och utomlands. I dag är galleriet beläget på Herrhagsgatan 48 i Karlstad och Norrtullsgatan 53 i Stockholm. Galleri Bergman visar grafik, målningar och skulpturer – företrädesvis av nordiska konstnärer. Galleriet erbjuder det bästa ur den nordiska konstfloran, med en mångfald av noga utvalda konstnärer från olika genrer och generationer. Läs mer om Galleri Bergman. 

Galleri Ekdahl

Galleri Ekdahl är ett litet galleri på Herrhagen i Karlstad som har regelbundna utställningar och vernissager med en konstnär i taget. Här ordnas även konstnärssamtal och minikonsterter. Läs mer om Galleri Ekdahl. 

Värmlands Museum

Värmlands Museum är ett av Sveriges mest välbesökta länsmuseer. Utställningar, bibliotek, museibutik och café är öppet. Här kan du uppleva den permanenta utställningen Värmlandsliv och konstbasutställningen Insyn och utblick – dialoger med konstsamlingen.

Läs mer om aktuella utställningar på Värmlands museum.