En populär utflykt för hela familjen

2 minuters läsning

Foto:

Christine Holm

Kort båttur till Mariebergsskogens många upplevelser

Det är inte konstigt att linje 91 från Inre hamn till Mariebergsskogen är den populäraste båtbussturen. I år går det extra många turer, så det är lätt att åka precis när det passar dig.

Mariebergsskogen är Karlstads stadspark och här kan du uppleva djur och natur på nära håll i Naturum Värmland och i djurparken Lillskogen. Du kan gå på upptäcktsfärd i lekträdgården, friluftsmuseet och delta i evenemang för alla åldrar. Inte nog med detta, det är fri entré hela året.

Kombinera din båtresa med en spångpromenad över strandängarna

För dig som vill ta en fin och annorlunda väg till Mariebergsskogen så kan du hoppa i land vid hållplatsen ”Mariebergs strandängar” och vandra på spångar, antingen cirka 500 meter direkt till Naturrum eller hela promenadslingan på 3 kilometer. Mariebergs strandängar ligger inbäddat mellan den 400-åriga tallskogen och Klarälvens våtmark och vatten.

Du kan med fördel kombinera båtbussarna och starta från Almentorget

Har du lite mer tid kan du också kombinera linje 91 med linje 90. Startar du från Almentorget får du en härlig tur genom Karlstads vagga, vackra Sandgrundsudden och inte minst möjlighet att slussa innan du når Inre hamn och byter båtbuss för den korta resan till Mariebergsskogen. Det finns fyra avgångar från Almentorget per dag och de turer med kortast väntetid i Inre hamn avgår från Almentorget 10.20 och 17.04.

Det är alltid bra att kontrollera avgångstiderna på Karlstadsbuss webbplats ifall något hänt som tvingat dem att justera tiderna.

Resan kostar endast 28 kronor enkel väg och du kan läsa mer om hur du betalar och vilka tider linjen går här:
https://karlstad.se/Karlstadsbuss/Batbuss/tidtabeller-och-kartor2/

Låt dig inspireras av vår korta inspirationsfilm om båtbussen till Mariebergsskogen