Melfest på stan i Karlstad 1-2 mars

3 minuters läsning

Melfest på stan i Karlstad 1-2 mars

När Melodifestivalen kommer till Karlstad för en glädjefylld musikfest så får karlstadsbor och tillresta möjlighet att uppleva den energiska stämningen även på Stora torget. Med fri entré blir det Melfest på stan både fredag och lördag och 2023 års Idol-vinnare Cimberly Wanyonyi, Klara Hammarström, DJ Rylie J, Bolibompadraken och några Melloartister kommer att underhålla publiken.

Familjefest med musik och underhållning innan Mello drar igång!

Den 1:e och 2:e mars 2024 är det dags för den femte och sista deltävlingen av Melodifestivalen. 6 bidrag kämpar på Löfbergs Arena i Karlstad om en plats i finalen på Friends Arena i Stockholm. Men det kommer också att erbjudas underhållning på Stora torget då Melfest på stan dyker upp! Det blir en härlig familjefest både på fredag och lördag med färgsprakande underhållning som skapar en skön stämning på stan innan den stora musikfesten drar i gång på Löfbergs Arena på kvällen.

Bakom den härliga musikfesten Melfest på stan står Karlstads kommun som arrangerar evenemanget tillsammans med SVT, Live Nation, Karlstads Energi och Centrum Karlstad.

En färgglad banner med info om Melfest på stan i Karlstad


Cimberly Wanyonyi och Klara Hammarström uppträder på Stora torget

Programmet för fredagen är uppdelat i två block, dag och kväll, med en paus emellan. Mitt på Stora torget i centrala Karlstad kommer både nationellt kända artister samt lokala artister och dansgrupper att uppträda. På dagen får publiken möjlighet att se och höra Cimberly Wanyonyi. Hon vann den spännande finalen av 2023 års IDOL. Dessutom kommer en av Sveriges yngsta DJs, 10-åriga tjejen DJ Rylie J från Filipstad. Senare på kvällen kommer Klara Hammarström att inta scenen och trollbinda publiken på Stora torget. Hon har deltagit i Melodifestivalen vid ett flertal tillfällen, bland annat med ”Run to the hills” som tog sig till final, och kommer att ge publiken en härlig show!

Cimberly Wanyonyi

Klara Hammarström

Foto: Peter Knutson

Bolibompadraken och Sommarskuggan kommer till Karlstad

Och på lördag kommer barnfamiljerna att strömma till torget för att få se några otroligt populära karaktärer kända från SVT’s barnprogram. Då kommer inga mindre än den smått ikoniska och skönt gröna Bolibompadraken ihop med den något nyare bekantskapen, den mysläskiga Sommarskuggan!

Publiken får också möta några av de artister som uppträder på Löfbergs Arena senare under lördagen. Dessutom kommer Farha Abadi för att skapa förfeststämning och Pidde P uppträder.

På plats finns även Melodifestivalens samarbetspartners för att dela ut give-aways och anordnar aktiviteter för hela familjen. Det är ett späckat program och en garanterat grym upplevelse. Så varmt välkommen till Melfest på stan på Stora torget i Karlstad!

Jovan Radomir, programledare på SVT.

Bolibompadraken och Sommarskuggan från SVT.

Program för Melfest på stan i Karlstad

Fredag 1 mars
13.00 Dans- och musiklek med Kulturskolan, DJ Rylie J, dansuppvisning med Encima och godisregn.
13.30 Cimberly Wanyonyi
14.00 Medina
14.30 Paus till 16.30

16.30 Uppträdanden av Julia Bergman från Kulturskolan, Dansstudion och Enicma.
17.00 Adam Woods och Annika Wickihalder
17.30 Klara Hammarström
18.15 Programmet slutar för dagen

Lördag 2 mars
11.00 Möt Melodifestivalartisterna
11.30 Drakshow (Bolibompadraken och Sommarskuggan)
12.15 Pidde P
12.30 Dansstudion och Encima
13.00 Drakshow (Bolibompadraken och Sommarskuggan)
13.30 Pidde P
13.45 Kulturskolan

Aktiviteter och tävlingar med Melodifestivalens partners, Skaparverkstan, Karlstads Energi och Centrum Karlstad.

Läs mer om Melodifestivalen 2024 i Karlstad

Här kan du läsa om bidragen och datum och tid för de tre olika deltävlingarna på Löfbergs Arena.
https://visitvarmland.com/karlstad/tips-och-guider/melodifestivalen-i-karlstad-2024/